Dec 7, 2009

ΓH-EARTH: SOS

Στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, παραγματοποιείται αυτές τις μέρες η 15η Διεθνή  Σύνοδος του Ο.Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή.Το τεράστιο αυτό πρόβλημα που απειλεί με καταστροφή τον πλανήτη μας δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με την απαιτούμενη  σοβαρότητα.Ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις των ισχυρών οικονομικά χωρών ( Η.Π.Α., Κίνα, Ε.Ε...) που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν την τελευταία ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον της γης περισσότερο από όσο για την μεγαλύτερη ανάπτυξη των οικονομιών τους.

Τι πρέπει να γίνει; Να καταλήξουν οι ηγέτες των  χωρών σε αποφάσεις που θα είναι δεσμευτικές για όλους και όχι σε συμφωνίες που θα εφαρμόζει κάθε χώρα ανάλογα με τα συμφέροντά της.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Πρέπει να παρακολουθούμε συνέχεια αυτό το πρόβλημα, να καταλάβουμε ότι μας αφορά όλους, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες που όλοι έχουμε, να  ενημερωθούμε για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, να ζητήσουμε από τους μεγάλους γύρω μας ( γονείς, φίλους, γνωστούς, συγγενείς, πολιτικούς...) να κάνουν κι εκείνοι ό,τι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Δεν είναι αρκετό να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι για τη γη, για το περιβάλλον , για τις κλιματικές αλλαγές.Μπορούμε και πρέπει να μάθουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας , κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές προσπάθειες στην πράξη, στην καθημερινότητα.
Σχετικές συνδέσεις-related links:
1) εικόνες της κλιματικής αλλαγής-climate change pictures
2) βίντεο για την κλιματική αλλαγή - climate change video
3) Global warming ( Al Gore, 1)
4) Global warming -cartoon (Al Gore, 2)
5) Global warming-παγκόσμια υπερθέρμανση
6) Τι συμβαίνει;( για την κλιματική αλλαγή)
7) Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ( documentary with Greek subtitles)
8) Mαζί για το κλίμα
9) Νέα από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης- Copenhagen Summit Update
10) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;

No comments:

Post a Comment