Apr 3, 2013

Ακαδημαϊκή εκδήλωση στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο


Με θέμα "Το Μέλλον της Ελληνικής Παιδείας στον Καναδά: Συλλογικές Προκλήσεις και Συλλογικές Δράσεις" πραγματοποιείται σήμερα ακαδημαϊκή εκδήλωση στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της δραστήριας Συντονίστριας Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, Δέσποινας Χατζηδιάκου και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια,  θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των ελληνικών σχολείων αλλά και γενικότερα της Ελληνικής Παιδείας στον Καναδά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ο καθηγητής Νέων Ελληνικών του πανεπιστημίου York, Δρ Μιχάλης Βιτόπουλος, με θέμα "Τα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο".
O  καθηγητής του OISE/Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Τορόντο, Peter, Pericles Trifonas με θέμα « Γλώσσα, Πολιτισμός και Νέα Γενιά» και ο υποψήφιος διδάκτορας του  OISE/Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Τορόντο, Θεμιστοκλής Αραβοσιτάς, με θέμα «Η Ελληνική ως Γλώσσα Κληρονομιάς στον Καναδά του 21ου αιώνα».
Θα ακολουθήσει συζήτηση και στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Θυμός» του μαθητή  του σχολείου Αριστοτέλης-Eastern, Βασίλη Μανίκα (θα προλογίσει ο ίδιος την ταινία)  με την οποία συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Greek American Foundation και του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Η βραδιά θα κλείσει με δεξίωση, από τους οικοδεσπότες  και συνδιοργανωτές που είναι το Γραφείο Παιδείας της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά), το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και ο Σύλλογος Ελλήνων εκπαιδευτικών Οντάριο.
Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.,θα γίνει βιντεοσκόπηση του προγράμματος που θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών στο διαδίκτυο  (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το ιστολόγιο του σχολείου μας)

No comments:

Post a Comment