Jan 30, 2010

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών


Την ημέρα των γραμμάτων και της ελληνικής παιδείας στο Τορόντο του Καναδά τίμησε η παροικία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη γιορτή των τριών Ιεραρχών, που πραγματοποιήθηκε στο Πολυμενάκειο πολιτιστικό κέντρο, την Παρασκευή 29 Ιαναουαρίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας, κ.κ. Ρίζου και Σπηλιωτοπούλου και παρουσιάστηκε από την καθηγήτρια του «Αριστοτέλη» Μάγδα Σιγάλα.Τιμήθηκαν με απονομή επαίνων οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της Κοινότητας που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος καθώς και όσοι έγραψαν τις καλύτερες εκθέσεις στον διαγωνισμό γραπτής έκφρασης με θέμα τα 100 χρονια της Ελληνικής Κοινότητας στο Τορόντο.


Επίσης απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά της Ελληνομάθειας στους επιτυχόντες των εξετάσεων του 2009.
Τιμητική διάκριση έλαβε η εκπαιδευτικός Μαρία Ξενικάκη για την πολυετή προσφορά της στο τμήμα παιδείας της Κοινότητας και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα ομογενειακά σχολεία από την διευθύντρια κα Γεωργία Ρίζου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γερονικολός, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Αζεμόπουλος και της Κύπρου κ. Αυγουστίδης, η συντονίστρια εκπαίδευσης στο Προξενείο κα Καραγεωργίου, ο διευθυντής της θεολογικής σχολής της Μητρόπολης Καναδά π. Ιγνάτιος Δελής, οι υπεύθυνες του προγράμματος «Continuing Education»     και «International Languages» του Toronto District school Board, Judy Whitfield και Φανή Παπαδοπούλου και πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Στο πρόγραμμα της γιορτής συμμετείχαν η χορωδία του «Αριστοτέλη», και οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων «Αριστοτέλης» Δημήτρης Μανίκας, του "G.S. Henry" Στεφανία Αμυγδαλίδη και Βασιλική Μπεκιάρη , του "Eastern" Ελένη Λιβανού, του «Downview» Κωνσταντίνα Γιαννακού και Χριστίνα Παπαδάμου, και του «Αγίου Δημητρίου» Χριστίνα Κουτσουγέρα.

No comments:

Post a Comment