Jan 9, 2010

Τα αγαπημένα του ελληνικού ραδιοφώνου


Oι μουσικές επιλογές των  ραδιοφωνικών παραγωγών της Ελλάδας

Τα τραγούδια που « παίχτηκαν» περισσότερο μέσα στο 2009



Δόθηκαν στη δημοσιότητα και φέτος τα στοιχεία που δείχνουν ποιες ήταν οι μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της χρονιάς στην Ελλάδα, τόσο σε σχέση με το ελληνικό όσο και με το ξένο τραγούδι.

Τα στοιχεία που ακολουθούν αφορούν τις συχνότερες μεταδόσεις τραγουδιών από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για το 2009.Μεταξύ των 20 πιο δημοφιλών τραγουδιών οι θέσεις ανάμεσα στις ελληνικές και τις διεθνείς επιλογές είναι σχεδόν μοιρασμένες.
Σας παρουσιάζουμε και εμείς τη λίστα με τα κορυφαία τραγούδια του ελληνικού ραδιοφώνου για την περασμένη χρονιά και σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ακούτε ζωντανά ελληνικούς σταθμούς μέσα από το διαδίκτυο.
Για να σας βοηθήσουμε υπάρχει στις αγαπημένες μας συνδέσεις, στην αριστερή στήλη του blog, η σύνδεση «Hellenic Radio Stations» που σας «ανοίγει» όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όχι μόνο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της χώρας.


Σας προτείνουμε να ακούτε ελληνικό ραδιόφωνο αφού όχι μόνο είναι διασκεδαστικό αλλά βοηθά και στη γλώσσα….ακούγοντας τραγούδια μαθαίνουμε σιγά σιγά και τα λογάκια...δεν τα μαθαίνουμε;
Ακολουθεί η λίστα με τα 20 πρώτα του ελληνικού ραδιοφώνου και συνδέσεις για να παρακολουθήσετε τα σχετικά videos από το you tube:


3. Amy MacDonald: This Is The Life
4. The Rasmus: Livin' In A World Without You
5. Giusy Ferreri: Non Ti Scordar Mai Di Me ( ιταλικό με ελληνικούς υπότιτλους το βίντεο)
6. Armin Van Buuren: In And Out Of Love ( γνωστό και ως OYOYOYOYΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ)
7. The Killers: Human
8. Katy Perry: Hot N Cold
9. Duffy: Stepping Stone
10. Empire Of The Sun: We Are The People
11. The Fray: You Found Me
12. Dan Wilson: Breathless ( αυτό τόπε κι η Βίσση στα ελληνικά...καλή φωνή η Άννα αλλά δεν τ'άφηνε καλύτερα!!! άκου και βγάλε συμπέρασμα)
13. Melanie Fiona: Give It To Me Right
14. Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Έλα
p.s.1 είπαμε ότι ήταν τα κορυφαία των ραδιoφωνικών σταθμών της Ελλάδας...αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και τα καλύτερα τραγούδια...απλά ακούστηκαν περισσότερο.
p.s.2 κάποιες από τις επιτυχίες, τις αγγλικές δηλαδή, μπορεί να μην τις ακούσατε εδώ ( Τορόντο-Καναδά-Η.Π.Α. κλπ)...είναι θέμα ευρωπαϊκού και αμερικάνικου μουσικού γούστου αλλά και συμφέροντα εταιριών στη μέση!!!

* τα στοιχεία είναι από την Nielsen Music Control που καταγράφει και αναλύει ό,τι εκπέμπεται στον ελλαδικό ραδιοφωνικό « αέρα»
                                                        ( πηγή του θέματος E-Radio Blog)

No comments:

Post a Comment