May 28, 2011

Ο Καναδός πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Προοπτικές στενής συνεργασίας των δυο χωρών

Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας και η διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο οικονομικό, εμπορικό, εργασιακό, τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται αυτές τις μέρες στην Αθήνα μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Στήβεν Χάρπερ ο οποίος συνοδευόμενος από ομογενείς πολιτικούς και επιχειρηματίες, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.


Στα πλαίσια του ταξιδιού του Καναδού πρωθυπουργού στην Αθήνα θα υπογραφεί η συμφωνία Youth Mobility από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα και Οικονομικών του Καναδά, Τζίμ Φλάχερτι. Η συμφωνία αυτή την οποία ο Καναδάς έχει ήδη συνάψει με αρκετά ευρωπαϊκά-και όχι μόνο κράτη- δίνει τη δυνατότητα σε νέους  να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες εξασφαλίζοντας άδεια προσωρινής εργασίας στις δυο χώρες ( αμοιβαία).


Καλάβρυτα: Οι δυο πρωθυπουργοί στο μνημείο ολοκαυτώματος
Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Χάρπερ στην Ελλάδα έγινε ιδαίτερη αναφορά στη συμβολή των πολυάριθμων Ελλήνων του Καναδά για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και τη συνεργασία ανάμεσα στους δυο λαούς που τους ενώνουν κοινές αξίες και αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
 Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικος επέδωσε στον Καναδό πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο του Περικλέους, σύμβολο της εποχής της Δημοκρατίας και του χρυσού αιώνα των Αθηνών. Στο πρόγραμμα του κ. Χάρπερ περιλήφθηκε και μετάβαση στα Καλάβρυτα, τον τόπο που συμβολίζει τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού από τις κατοχικές ναζιστικές δυνάμεις στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όταν η Ελλάδα και ο Καναδάς πολέμησαν ως σύμμαχοι κατά των δυνάμεων του Άξονα.

The story in English

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χάρπερ: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα
Στο Μουσείο της Ακρόπολης περιηγήθηκε ο Στίβεν Χάρπερ
Στα Καλάβρυτα Παπανδρέου-Χάρπερ

No comments:

Post a Comment