Feb 18, 2010

Μαθήματα για το ανθρώπινο σώμα


Οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες του «Αριστοτέλη» συνεχίζουν τις σπουδές τους μετά το λύκειο (high school)σε κολέγια και πανεπιστήμια.Κάποιες/οι θα ασχοληθούν με την εκπαίδευση, με την οικονομία, τη μόδα, την πολιτική, τις τέχνες...
Για εκείνες ή εκείνους που θα «τολμήσουν» να επιλέξουν τμήματα που οδηγούν σε σπουδές γύρω από το ανθρώπινο σώμα και την υγεία ( ιατρική,βιολογία, φαρμακευτική, οδοντιατρική, κλπ) υπάρχει ένας παραπάνω λόγος να μάθουν όσο καλύτερα μπορούν τα ελληνικά.

Βλέπετε είναι τόσες πολλές οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στα σχετικά μαθήματα που σε σχέση με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας που δεν μιλάνε ελληνικά θα νιώθετε «σα να αντιγράφετε».

Η λέξη dermatology ας πούμε για τους ελληνομαθείς πολύ εύκολα παραπέμπει στη λέξη δέρμα όπως και η λέξη cardiology στην καρδιά, κλπ.( είναι χιλιάδες τα παραδείγματα) ενώ για μη Έλληνες...well it is Greek to them!

Για να σας προετοιμάσουμε λοιπόν ώστε να είστε έτοιμες/οι να «κάνετε φιγούρα» με τα ιατρικά ελληνικά σας, βρήκαμε μια σειρά μαθημάτων για το ανθρώπινο σώμα.Δοκιμάστε να διαβάσετε τα μαθήματα - όσα μπορείτε- συνδυάζοντάς τα με τα βιβλία βιολογίας που χρησιμοποιείτε στο πρωινό σχολείο σας.

Ακόμη κι αν δεν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την ιατρική ή άλλους συναφείς κλάδους , θα έχετε μάθει το ανθρώπινο σώμα και τις βασικές λειτουργίες του στα ελληνικά!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπαίνετε από την παραπάνω σύνδεση και στη συνέχεια πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ.
                                                                                                           ( πηγή:  Πανεπιστήμιο Αιγαίου )

No comments:

Post a Comment