Mar 28, 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ



Με επίκεντρο την Danforth, το σημείο αναφοράς της ελληνικής παροικίας στο Τορόντο, κορυφώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Εκατοντάδες μαθητές ελληνικών σχολείων, φοιτητές  πανεπιστημίων του Οντάριο και νεολαία πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο με την υποστήριξη του εμπορικού-επιχειρηματικού συλλόγου Greek Town on the Danforth BIA”.Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας που ντυμένοι στα γαλανόλευκα, φορώντας  παραδοσιακές στολές και κρατώντας με υπηρηφάνεια ελληνικές και καναδικές σημαίες παρέλασαν κατά μήκος της λεωφόρου Danforth, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος των ομογενών.
Η ελληνική παροικία στο Τορόντο είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες του ελληνισμού της διασποράς. Εκτός από τη διοργάνωση παρελάσεων και για τις δυο εθνικές μας γιορτές, στο Τορόντο πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις όπως κατάθεση στεφάνου και ανύψωση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο και το επαρχιακό κοινοβούλιο, πανηγυρική χοροεσπερίδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις βαθμίδες της καναδικής κυβέρνησης και σχολικές γιορτές.


 
 
 
 
 
(Περισσότερες φωτογραφίες από την παρέλαση και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο στο Facebook)
VIDEO by ARIS PATELOS

2 comments:

  1. My last work on video is the annual Greek-Parade
    on GREEK-TOWN,Toronto,that I already posted on YOUTUBE,,,,You are free to post in your GREAT BLOG.....ArIS Patelos,Freelance Videgrapher..

    http://www.youtube.com/watch?v=y7hrhvLTkYQ&list=UUBgH2QAuNW7YI4rKFBB6PgQ&index=1

    ReplyDelete
  2. Thank you very much, we have uploaded your video.

    ReplyDelete