Mar 1, 2013

Ανακοινώσεις του Μαρτίου για το σχολείο μας


Καλό μήνα σε όλους. Ο Μάρτιος είναι όπως πάντα πλούσιος σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την κοινότητά μας, φέτος όμως είναι και μήνας ξεκούρασης για τα σχολεία. Ας δούμε παρακάτω συνοπτικά τις ανακοινώσεις του μήνα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό στις 9 και 16 Μαρτίου λόγω των χειμερινών διακοπών (March break) και στις 30 Μαρτίου  λόγω του Ρωμαιοκαθολικού Πάσχα. Συνεπώς μέσα στο Μάρτιο θα έχουμε μάθημα μόνο δυο Σάββατα: στις 2 και τις 23 του μηνός.

 ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο οργανώνει το επίσημο δείπνο (Gala) για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, στο Crystal Fountain Banquet Hall.
Η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου είναι την Κυριακή 24 Μαρτίου. H συγκέντρωση όλων των μαθητών γίνεται όπως κάθε χρόνο στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του σχολείου Eastern, 18 Phin Ave (Danforth&Donlands) Για την επιτυχία της παρέλασης είναι σημαντική η ομοιόμορφη ενδυμασία με μπλε και άσπρο. Επίσης όσοι μαθητές διαθέτουν παραδοσιακές στολές θα πρέπει να τις φορέσουν. 
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, θα επισκεφτεί το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα 20 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές τους  έρχονται στον Καναδά στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου credit θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές από την Ελλάδα και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σημαντικά αυτά θέματα. Θα προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, το Σάββατο, 23 Μαρτίου.

ΘΕΑΤΡΟ: To Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Απριλίου, το θέατρο Νεφέλη θα παρουσιάσει το έργο του Α. Βαλαωρίτη «Ο Φωτεινός». Οι παραστάσεις  αυτού του σημαντικού έργου θα δοθούν στο  «Music Hall» στην Danforth. Προμηθευτείτε  εγκαίρως τα εισιτήριά σας τόσο για το Gala όσο και για το θέατρο από τα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας (τηλέφωνο 416-4252485).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Οι εγγραφές για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αμέσως με το Γραφείο Παιδείας της Κοινότητας ή μιλήστε με το διευθυντή του σχολείου σας.

No comments:

Post a Comment