Mar 9, 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ U of T- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ




Ο ομιλητής, καθηγητής Dr. Christos Karatzios
 Το Σάββατο 5 Μαρτίου οι μαθητές της 12ης τάξης του σχολείου Αριστοτέλης – Credit επισκέφθηκαν το U of T (Hart House) όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική διάλεξη από τον Dr. Christos Karatzios (αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων του Μόντρεαλ, τμήμα λοιμωδών νοσημάτων και ενεργό μέλος της Παμμακεδονικής Ένωσης).
Θέμα της ομιλίας ήταν «Μακεδονικό στα Βαλκάνια, ξεκινώντας από τις επεκτατικές διαθέσεις της Βουλγαρίας και ακολουθώντας η Κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία και ο εθνικισμός των Σκοπίων και της Διασποράς τους».
«Macedonism in the Balkans initially stemming from expansionist Bulgaria followed by Communist Yugoslavia and nationalistic elements in Skopje and its Diaspora»
Ήταν μια διεξοδική ανάλυση διαφόρων θεμάτων του Μακεδονικού και ο ρόλος που παίζουν ομάδες συμφερόντων, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ στην προπαγανδα αυτών των θεμάτων.


Μαθητές του Aριστοτέλη στο Hart House του U of T
Η ημερίδα Insight to Hellenism διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους των Πανεπιστημίων York, Uof T και Ryerson και υπό την αιγίδα του δικτύου νεολαίας του ΣΑΕ Καναδά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αυγουστίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΑΕ Καναδά κ. Μενεγάκης, φοιτητές, γονείς και πολλοί μαθητές.

No comments:

Post a Comment