Mar 26, 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΡΟΝΤΟ

Συμπληρώνονται φέτος 190 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου του 1821, και οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν με ιδαίτερη υπερηφάνια την εθνική παλιγγενεσία. Στο Τορόντο και τις γύρω πόλεις οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 27 του μηνός, με παρέλαση που διοργανώνει στη μια το μεσημέρι το Τμήμα Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο στη λεωφόρο Danforth. Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Καναδικών  ομοσπονδιακών, επαρχιακών και δημοτικών αρχών καθώς και όλων των παροικιακών φορέων αναμένεται να παραστούν στην κορυφαία εκδήλωση του χρόνου για τον Ελληνισμό της πόλης.
Η φετινή παρέλαση εκτός από τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εθνοτοπικών συλλόγων, των σχολείων και της νεολαίας θα έχει και την απαιτούμενη μουσική υπόκρουση με τη συμμετοχή 50-μελούς μπάντας.

Καλούμε όλους τους μαθητές, δασκάλους και γονείς του Αριστοτέλη και των Κοινοτικών και παροικιακών σχολείων, μα και κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που ζει στο Οντάριο, να δώσει το παρών στην Εθνική μας γιορτή.

 Ελάτε με ομοψυχία να καταθέσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς μας προγόνους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και να δείξουμε, αυτή την κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, πως τα ιδεώδη και οι πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο Ελληνικός Πολιτισμός εξακολουθούν να αποτελούν φωτεινό φάρο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

No comments:

Post a Comment