Mar 25, 2010

Earth Hour 2010 - Ώρα Γης 2010


Στις 27 Μαρτίου το βράδυ, περισσότερες από 250 πόλεις του Καναδά και εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γη καλούνται να γίνουν «πρωταγωνιστές» στην Ώρα της Γης
και να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους. Η κίνηση αυτή θα γίνει από τις 8:30 έως τις 9:30 ,τοπική ώρα , προκειμένου ΟΛΟΙ μαζί με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή: ένα μήνυμα οτι ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη (global warming).
Το συμμετοχικό αυτό γεγονός ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης

W.W.F. (World Wildlife Fund) και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο κίνημα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Το κέντρο του Τορόντο , το C.N.Tower και οι πανύψηλοι ουρανοξύστες θα σκοτεινιάσουν.
Στην Ελλάδα,η οποία βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας , ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο , ο λόφος του Λυκαβηττού , η Καμάρα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και άλλα , θα βρεθούν στο σκοτάδι.


Ο πρόεδρος της οργάνωσης W.W.F. Canada ,Gerald Butts, λέει :

"I hope people will use Earth Hour to think about the changes they can make every day to help make a difference".

"Εύχομαι η Ώρα της Γης να κάνει τον κόσμο να αναλογιστεί τι πρέπει να αλλάξουμε  στην καθημερινή  μας ζωή για να κάνουμε τη διαφορά"

 - Σύνδεση με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Toronto Star
 - Συμμετοχή διασημοτήτων στην εκστρατεία, άρθρο στην Toronto Star
 - Το Τορόντο στο σκοτάδι για την Ώρα της Γης  (εκδηλώσεις)   

Μ.ΣΙΓΑΛΑ


ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ                                                                                                                                

( ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" 11ης- 12ης ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ)

No comments:

Post a Comment