May 18, 2013

Semi-Formal:O χορός του "Αριστοτέλη"

Απόφοιτοι του "Αριστοτέλη"με τους καθηγητές τους
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 17 Μαΐου, τo Semi-formal, ο ετήσιος χορός αποφοίτησης του Λυκείου Αριστοτέλης, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Στη φιλόξενη αίθουσα του Spirale οι μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτηση στα ελληνικά σχολεία είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αποχαιρετήσουν τους συμμαθητές τους.
Η παράδοση του χορού αυτού, που είναι για τους έφηβους Ελληνοκαναδούς μαθητές στο  Τορόντο το γεγονός της χρονιάς, ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και συνεχίζεται από τότε με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και  με την υποστήριξη των καθηγητών, των γονέων και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. 
Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές
Ιδιαιτερότητα του χορού αυτού είναι ότι διοργανώνεται αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές που επιλέγουν επιτροπή με τη συνεργασία των καθηγητών της Γ’ Λυκείου και εργάζονται σκληρά όλη τη χρονιά για την επιτυχία της εκδήλωσης. Υπεύθυνη του φετινού χορού ήταν η καθηγήτρια Ελένη Κουρέση  ενώ στην επιτροπή χορού συμμετείχαν οι μαθητές: Dimitris Agrapidis, Tianna Christofi, Maria Kollias, Anastasia Zanettoulli, Annette Garagopoulos, Angelika Athanassoulias, Angelica Palantzas, Nicole Zarafonitis, Eleni Zarafonitis, Nicolette Avramidis, Andreas Koumanakos, Mariah Parantzas.
Η οργανωτική επιτροπή με την υπεύθυνη κα Κουρέση
Στην τελετή έναρξης του χορού η κυρία Κουρέση  ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για την άψογη συνεργασία καθώς και τους  γονείς και επιχειρηματίες  για τη συγκέντρωση πολλών δώρων από προσφορές. Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δρ Σταύρος Ναξάκης, διευθυντής του «Αριστοτέλη» που συνεχάρη τους απόφοιτους για την επίδοσή τους στο ελληνικό σχολείο καθώς και για το ήθος τους. Επίσης μίλησαν ο κ. Θέμης Αραβοσιτάς, διευθυντής του Eastern και η κα Μάγδα Σιγάλα, διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της ΕΚΤ και καθηγήτρια μαζί με τη Μαρία Αγγελή της Γ Λυκείου στο Eastern.

Διασκέδαση σε όλους τους ρυθμούς
Το λύκειο Αριστοτέλης λειτουργεί σε τρεις σχολικές μονάδες (Σάββατα 9-1 στα σχολεία G.S.Henry, Eastern, και Τρίτη 4-8 στο Πολυμενάκειο) και δέχεται ελληνόπουλα από όλο το Τορόντο μιας και προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα στους μαθητές της 9ης-12ης τάξης να συνδυάσουν τη μάθηση της ελληνικής γλώσσας με την απόκτηση μονάδων που χρειάζονται για την αποφοίτηση από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την  εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα κολλέγια. Όμως δεν είναι μόνο τα “credits” και η αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας του Οντάριο, που έχουν  αναδείξει τον «Αριστοτέλη» σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά σχολεία του Καναδά.
Το τραπέζι των καθηγητών
Οι έμπειροι και επαγγελματίες εκπαιδευτικοί της Κοινότητας κάνουν ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά με τους ομογενείς μαθητές πετυχαίνοντας κυρίως να τους κάνουν να αγαπήσουν το ελληνικό σχολείο, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα ελληνόπουλα καθώς στην εφηβεία διαμορφώνουν σιγά-σιγά την προσωπικότητά τους και ανακαλύπτουν την ελληνική τους ταυτότητα, αισθάνονται την ανάγκη να γνωριστούν με άλλα παιδιά ελληνικής καταγωγής. Έτσι εκδηλώσεις όπως ο χορός αποφοίτησης δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να διασκεδάσουν με τις ελληνικές τους παρέες και να δημιουργήσουν φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Απόφοιτοι του Eastern
Απόφοιτοι του G.S. Henry
Η νεολαία μας διασκεδάζει ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
 

No comments:

Post a Comment