May 30, 2013

Προβολή του ελληνικού κρασιού


Δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με θέματα που σχετίζονται με αλκοόλ, μια και το ιστολόγιο απευθύνεται κυρίως στους μαθητές μας αλλά σήμερα θα κάνουμε μια μικρή εξαίρεση για να αναφερθούμε σε μια είδηση που έχει σχέση με τα ελληνικά κρασιά.
Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να διαβάζουμε στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Βορείου Αμερικής πολλά θέματα σχετικά με την Ελλάδα. Όλα, ή  για την ακρίβεια η συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν να κάνουν με την οικονομία και την κρίση. Τα περισσότερα φυσικά με απαισιόδοξες προβλέψεις και σχολιασμό που λίγο πολύ εμφάνιζε την Ελλάδα να καταρρέει και να είναι με το ένα πόδι στην πτώχευση και το άλλο στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μάτι μας συνήθισε σιγά-σιγά να αγνοεί τις αρνητικές ειδήσεις και να αποζητά κάποια θέματα με θετικό περιεχόμενο για την πατρίδα.
Ένα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είναι και θετικά αλλά και ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, έρχεται από την μεγάλης κυκλοφορίας  εφημερίδα New York Times  που στη θεματική ενότητα Dine & Wine, της περασμένης Πέμπτης, 23 Μαΐου, κάνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα ελληνικά κρασιά και συγκεκριμένα στο λευκό ελληνικό κρασί το οποίο και συγκρίνει με το διεθνούς φήμης ιταλικό.

Η σύγκριση και η γενικότερη παρουσίαση των ελληνικών οίνων είναι εντυπωσιακή. Οι ειδικοί οινολόγοι, που σημειωτέον δοκιμάζουν συγκεκριμένα ελληνικά κρασιά επί σειρά ετών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικής ποιότητας και αξίας με δεδομένη την λογική τιμή τους. Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν  λεπτομέρειες για συγκεκριμένα ελληνικά κρασιά ,το σχετικό άρθρο υπογράφει  ο Eric Asimov με τίτλο «As Greek as the sea»και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.nytimes.com/2013/05/29/dining/reviews/white-wines-as-greek-as-the-sea.html?_r=2&
Για τους μεγαλύτερους, θυμηθείτε ότι στα καταστήματα του LCBO (του Καναδικού κρατικού μονοπωλίου οινοπνευματωδών ποτών) υπάρχουν πολλά και καλά ελληνικά κρασιά. Παραγγέλνοντάς τα, όχι μόνο  θα συνοδεύσετε το φαγητό σας με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις αλλά και θα ενισχύσετε την ελληνική οικονομία που έχει ανάγκη από την υποστήριξή μας όσο ποτέ άλλοτε.

 

No comments:

Post a Comment