Jan 23, 2013

Απονομή Βραβείων και Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας

Οι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας που αρίστευσαν στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς καθώς και όσοι συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνομάθειας 2012, πρόκειται να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τορόντο.
Στο πλαίσιο της γιορτής των Τριών Ιεραρχών που έχει καθιερωθεί στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση ως ημέρα των ελληνικών γραμμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μεγάλος εσπερινός στο ναό του Αγίου  Δημητρίου  και στις 7:30 σχολική γιορτή και απονομή των βραβείων.
Οι εξετάσεις της Ελληνομάθειας πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο στο Τορόντο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, στο εξεταστικό κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας . Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από 9 ετών ως και ενήλικοι που επιθυμούν να λάβουν επίσημη αναγνώριση του επιπέδου τους στην ελληνική Γλώσσα. Έτσι εξασφαλίζουν ένα κρατικό πιστοποιητικό που τους επιτρέπει όχι μόνο να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους αλλά και να αποδείξουν την γλωσσική τους επάρκεια για λόγους εργασίας, σπουδών, κλπ. Οι εγγραφές για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας θα γίνουν από 1η Φεβρουαρίου ως και 20 Μαρτίου, στα γραφεία της ΕΚΤ, 30 Thorncliffe Park Drive, τηλέφωνο 416-4252485. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει και η δυνατότητα προπαρασκευαστικών μαθημάτων που οργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

No comments:

Post a Comment