Oct 14, 2012

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΟΜΟΓΕΝHΣ ΡΙΑ ΤΖΙΜΑ


Μεγάλη χαρά στους κόλπους της ελληνικής παροικίας, προκάλεσε μια νέα τοποθέτηση ομογενούς- μετά την Ανδρομάχη Καρακατσάνη-  σε σημαντική θέση του δικαστικού σώματος. Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός δικαιοσύνης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης,  Rob Nicholson, όρισε την  Ρία Τζίμα,  Δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Brampton, Ontario.

Η εντιμότατη δικαστής, που μεγάλωσε στο Μόντρεαλ και ζει στην πόλη μας, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του McGill το 1988 και στη συνέχεια μέχρι το 1991 συνέχισε τις σπουδές της στο Osgoode Hall Law of School. Το 1999 πήρε Master of Law in Civil Litigation and Dispute Resolution. Έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου Οντάριο το 1993.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία του Τορόντο και από το 2009 είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Οsgood Hall Law of School. Παράλληλα με τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις είναι πρόεδρος του “VIVA! Youth Singers of Toronto”, μια βραβευμένη παιδική χορωδία που το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε και διακρίθηκε σε σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί ενεργά με την ενορία της Παναγίας όπου μεταξύ άλλων έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στα κατηχητικά σχολεία. Είναι παντρεμένη με το Σπύρο Βολονάκη, Πρόεδρο του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Καναδά, και έχουν έναν γιο. Πρόκειται για μεγάλη τιμητική διάκριση που κάνει όλους τους Έλληνες του Τορόντο υπερήφανους.

No comments:

Post a Comment