Oct 25, 2012

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στον Καναδά


Ανοίγει το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόντρεαλ του Καναδά, το οποίο θα πραγματοποιείται από 25 Οκτωβρίου, έως τις 3 Νοεμβρίου.Ήδη ο τοπικός και διεθνής τύπος αναφερόμενος στο Φεστιβάλ μιλάει για «πικάντικο» κινηματογράφο από την Ελλάδα. Η παρουσίαση είναι μια πολύ γεμάτη και ολοκληρωμένη πρώτη γεύση του ελληνικού σινεμά του τότε και του σήμερα.
Οι προβολές των ταινιών του Φεστιβάλ - το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην ιταλική παροικία του Μόντρεαλ- θα γίνονται στο σινεμά Ντυ Πάρκ και στο κινηματοθέατρο Ριάλτο.Το ξεκίνημα της κινηματογραφικής «γιορτής» στις 25 Οκτώβρη γίνεται με την προβολή της ταινίας «Encardia - Η Πέτρα που χορεύει», στο κινηματοθέατρο Ριάλτο.Την ίδια βραδιά θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από την Ελληνοκαναδή καλλιτέχνιδα Νίτζα Μέλας που έχει συμμετάσχει σε Cirque du Soleil και βαριετέ στον Καναδά και άλλες σκηνές του κόσμου.
Στα αφιερώματα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνεται και αυτό στο έργο του εκλιπόντα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, με τις ταινίες «Στέλλα» και «Ηλέκτρα».Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες των νέων Ελλήνων σκηνοθετών της διασποράς.Την Κυριακή 28/10 θα προβληθούν ταινίες - αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές, η ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910 - 1927», καθώς και η «Μήδεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι με την Μαρία Κάλλας.Με την προβολή των ταινιών «Πολίτικη Κουζίνα» και «Δυο Φορές Ξένοι» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, το αφιέρωμα στην Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο.

Τα διακεκριμένα φιλμ «J.A.C.E» «Σινεαστύ» (Μενέλαος Καραμαγκιόλης) , «Ταγκό των Χριστουγέννων» και «DOS» θα προβληθούν ως αντιπροσωπευτικά, σημαντικά δημιουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου στο Φεστιβάλ. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, η αυλαία του θεσμού θα «πέσει» με την προβολή της ελληνοϊταλικής παραγωγής «Mediterraneo».Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στον Καναδά, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου του Μόντρεαλ, και του Πανεπιστημίου McGill. Την υποστήριξη του έχουν αναλάβει ο Δήμος του Μόντρεαλ, και η κυβέρνηση του Κεμπέκ.
 
περισσότερα: http://www.montrealgreekfilmfestival.com/
πηγή: Πρώτο Θέμα Online

No comments:

Post a Comment