Feb 21, 2012

Eλληνικός ο καλύτερος κινηματογράφος στον κόσμο


Ο θερινός κινηματογράφος Θησείο, στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα είναι ο καλύτερος κινηματογράφος στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.

Εκτιμώντας ότι το να βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία με φόντο την φωταγωγημένη Ακρόπολη και τον Παρθενώνα -το σημαντικότερο μνημείο του δυτικού πολιτισμού- είναι μια εμπειρία σημαντικότερη από την παρακολούθηση ταινιών σε αίθουσες με άψογα ηχητικά συστήματα και αναπαυτικά καθίσματα, οι συντάκτες του σχετικού άρθρου έδωσαν την παγκόσμια κινηματογραφική πρωτιά σ’ ένα από τα παλαιότερα και γραφικότερα θερινά αθηναϊκά σινεμά.

Το Σινέ Θησείο λειτουργεί από το 1935 και όπως όλοι οι υπαίθριοι κινηματογράφοι της Ελλάδας προβάλλει ταινίες από τα τέλη Απριλίου ως τα τέλη Οκτωβρίου, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες. Η εμπειρία των ελληνικών θερινών κινηματογράφων είναι καταπληκτική για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την παρακολούθηση μιας ταινίας με τις τέλειες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα τα βράδια του καλοκαιριού.

Μπορεί τα καθίσματα να μην είναι τόσο αναπαυτικά όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με την εικόνα και τον ήχο των υπαίθριων σινεμά, μπορεί το δάπεδο να είναι στρωμένο με χαλίκι αντί για κόκκινο χαλί, ωστόσο η θέα της Ακρόπολης σε συνδυασμό με το άρωμα από τα νυχτολούλουδα και το βασιλικό και τις γευστικές εκπλήξεις - όπως του σπιτικού γλυκού ή της παγωμένης βυσινάδας- που προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες του κινηματογράφου, καθιστούν το συγκεκριμένο κινηματογράφο τον καλύτερο στον κόσμο.

Να προσθέσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, πολλά θερινά σινεμά, που είχαν γίνει στην Αθήνα είδος προς εξαφάνιση τη δεκαετία του ‘90, ανακαινίσθηκαν και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας παλιές αλλά και νέες ταινίες. Ορισμένα βρίσκονται σε ταράτσες, άλλα σε πάρκα ή κοντά στη θάλασσα, όμως τα θερινά σινεμά του κέντρου της πόλης -σαν το Θησείο αλλά και το Σινέ Παρί στην Πλάκα- προσφέρουν τη μοναδική θέα του Παρθενώνα, που μένει αξέχαστη σε όσους την απολαμβάνουν στην τιμή ενός κινηματογραφικού εισιτηρίου.

No comments:

Post a Comment