Feb 23, 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ «ΠΥΞ ΛΑΞ» ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ


Οι Πυξ Λαξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα. Η μουσική τους είναι έντεχνο ροκ, αλλά έχουν και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες στο ενεργητικό τους. Ιδρύθηκαν το 1989 και έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο το 1990.
Το όνομα Πυξ Λαξ προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «Γρονθοκοπώντας και Κλοτσώντας». Αρχικά το συγκρότημα αποτελούσαν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Άκης Σταμούλης και Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Αργότερα προστέθηκε ο Μάνος Ξυδούς.
Με το τρίτο τους άλμπουμ «Ο ‘Ήλιος του Χειμώνα» (1993) και με το τραγούδι «Άστη να λέει» του Μάνου Ξυδού, που ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς, έγιναν πασίγνωστοι στο ελληνικό κοινό. Το 1996, το άλμπουμ τους «Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος του», με τις επιτυχίες «Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο» και «Να με θυμηθείς», έγινε πλατινένιο και τους καθιέρωσε στην ελληνική μουσική σκηνή. Ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες όπως «Μοναξιά μου», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Μια συνουσία μυστική» κ.α.


Στη διάρκεια της καριέρας τους συνεργάστηκαν με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004, αλλά το 2011 επανενώθηκαν δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στις 13 Ιουλίου 2011 έδωσαν τη μεγαλύτερη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο (φωτογραφία) το οποίο πλημμύρισε από τους 75.000 κόσμου που το κατέκλυσαν για να τους απολαύσουν.

Πρόσφατα ξεκίνησαν μεγάλη περιοδεία στη Β. Αμερική. Στο Τορόντο θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε στις 10 Μαρτίου σε μια και μοναδική συναυλία στο θέατρο Τιτάνια επί της οδού Ντάνφορθ. (ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)
Οι Πυξ Λαξ είναι αναμφισβήτητα ένα συγκρότημα το οποίο με την πολύχρονη καριέρα του σφράγισε το ελληνικό πεντάγραμμο χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές και δημιουργώντας ένας είδος μουσικής το οποίο μιμήθηκαν στη συνέχεια πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

No comments:

Post a Comment