Feb 14, 2012

Επικοινωνία μαθητών Τορόντο-Ρόδου


Μαθήτριες του Αριστοτέλη σε δράση 
Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Eastern η πρώτη ηλεκτρονική σύνδεση ανάμεσα στο ένα τμήμα της 11ης τάξης του σχολείου Eastern (τμήμα Μάγδας Σιγάλα) και την Α΄ Λυκείου του ιδιωτικού σχολείου Ροδίων Παιδεία της Ρόδου.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα αδελφοποίησης τάξεων με τον τίτλο «Κοινότητες μάθησης».Οι «Κοινότητες Μάθησης» είναι ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Ελληνόγλωσση Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά » του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΔΙΑΜΜΕ).

Συμμετέχουν ελληνικά σχολεία της διασποράς με σκοπό την καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και την επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Οι μαθητές και των δύο σχολείων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Η σύνδεση η οποία έγινε μέσω SKYPE, ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση των μαθητών, συζήτηση σχετική με τα κοινά ενδιαφέροντά τους, την πόλη τους και τις σπουδές τους και κατέληξε στην ανταλλαγή διευθύνσεων στο facebook και ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Οι αδελφοποιήσεις τάξεων αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη διασπορά και οι μαθητές θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από τις συνεργατικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment