Dec 14, 2011

Διαγωνισμός Έκθεσης για το νόημα των Χριστουγέννων

Την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το πνεύμα των Χριστουγέννων είχαν οι μαθητές και μαθήτριες των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου Αριστοτέλης της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Η ιδέα ήταν της κας Χατζηδιάκου, συντονίστριας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης Καναδά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, η οποία φρόντισε ώστε οι μαθητές που έγραψαν τις καλύτερες εκθέσεις να λάβουν ως έπαθλο το βιβλίο " Οι Μεγάλοι Σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας" του ομογενούς Δ. Κόττα. Τα βιβλία προσέφερε στους μαθητές ο κ. Μιχάλης Ανδρεόπουλος που τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χειρονομία.

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι οι:
1. 12η Τάξη G.S. Henry: Χρήστος Διάκος, Απόστολος Παπατόλικας, Χρήστος Στόγιος
2. 12η Τάξη Eastern: Ζωή Μπεκύρου, Νίκος Παπαλαμπρόπουλος, Κατερίνα Καλεντερίδου
3. 11η Τάξη G.S. Henry: Νικολέττα Αβραμίδη, Μαρία Παλάντζα, Αγγελική Παλάντζα
4. 11η Τάξη Eastern: Χριστίνα Αγγελάκη, Χριστίνα Πετροπούλου, Χριστιάννα Ζόλη
Σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από  έκθεση που βραβεύτηκε με θέμα "Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για μένα" :
...τις γιορτινές αυτές μέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως ο καθένας μας τα γιορτάζει με άνεση. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις τους  ανθρώπους  που αγαπάς κοντά σου, να έχεις ένα ζεστό φαγητό να φας κάτω από μια στέγη και απλά να απολαμβάνεις την παρέα σου. Ορισμένοι δεν έχουν παρέα αλλά και κάποιοι άλλοι δεν έχουν την οικονομική άνεση να ευχαριστηθούν τα Χριστούγεννα όπως τους αξίζει. Γι αυτό θα ήταν καλό  αν όλοι βοηθούσαμε τέτοιους ανθρώπους δίνοντας λίγη από τη χαρά μας γιατί είμαστε όλοι ίσοι σε όποια τάξη κι αν ανήκουμε.

1 comment:

  1. It was Christmas Ee and every where was white with snow....

    ReplyDelete