Dec 10, 2011

Οι κορυφαίες 10 χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου


H χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο

Οι γιορτές πλησιάζουν και πρόσφατα γνωστός ταξιδιωτικός οργανισμός παρουσίασε λίστα με τους δέκα καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με αγορές που έχουν έντονη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στον κατάλογο του "τοπ-τεν" των πόλεων με το καλύτερο χριστουγεννιάτικο σκηνικό περιλαμβάνεται και το Quebec City αν και κατά τη γνώμη μας όλες οι μεγάλες πόλεις του Καναδά προσφέρουν αυτές τις ημέρες πανέμορφες γιορτινές εικόνες:


1. Στρασβούργο, Γαλλία
Είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες αγορές στη Γαλλία. Πάνω από 400 χρόνια η πόλη δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τοπικές παραδόσεις και λιχουδιές γεμίζουν τους δρόμους. Διαρκεί μέχρι τiς 31 Δεκεμβρίου.
2. Κεμπέκ, Καναδάς
Αν και λειτουργεί μόνο 4 χρόνια τώρα, έχει γίνει μια από τις πιο γιορτινές και προσεγμένες αγορές στον κόσμο. Οι τοπικές λιχουδιές και τα γιορτινά έθιμα της, τραβάνε όλο και περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο. Διαρκεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.
 3. Κοπεγχάγη, Δανία
Οι κήποι του Tivoli, τα μεγάλα δέντρα γεμισμένα με γιορτινά φωτάκια και οι πάγκοι με τα χριστουγεννιάτικα που καλύπτουν 4 χιλιόμετρα και καλοσωρίζουν κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Διαρκεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
Χριστουγεννιάτικο Κεμπέκ

 4.Σικάγο, ΗΠΑ
Κάτω από τις κόκκινες τέντες θα βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που έχει να σας προσφέρει αυτό το μοναδικό θέαμα. Διαρκεί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.
5. Δουβλίνο, Ιρλανδία
Ο αέρας είναι γεμάτος με την μυρωδιά φρεσκοψημμένων καρυδιών , φρέσκου κρασιού και eggnog. Οι Ιρλανδοί λατρεύουν να γιορτάζουν, οπότε θα βρείτε ένα πλήρες πρόγραμμα γεμάτο μουσική, παραδοσιακές γιορτές, και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Διαρκεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

6. Δρέσδη, Γερμανία
Είναι μια από τις πιο παλιές αγορές του κόσμου. Πρωτοεμφανίσθηκε τον 15ο αιώνα. Καλλιτέχνες από όλη την χώρα έρχονται για να πουλήσουν μερικά από τα καλύτερα έργα τους. Διαρκεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
 7. Βιέννη, Αυστρία
Ξεκινάει νωρίτερα από όλες, στα μέσα Νοεμβρίου και είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Εκεί θα βρείτε παραδοσικά προϊόντα , στολίδια και χειροποίητα δώρα. Διαρκεί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.
 8. Πράγα, Τσεχία
Ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην παλιά πλατειά σας προϊδεάζει για το τι σας περιμένει. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολλά ψώνια είτε στις κεντρικές αγορές, είτε στις πιο μικρές. Διαρκεί μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Η γιορτινή Κοπεγχάγη
 9. Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η αγορά γίνεται στην Grand-Place με αποτέλεσμα να πέρνει μια μορφή, που θυμίζει μια άλλη, ξεχασμένη εποχή. Αν και υπάρχει μόνο από το 2004 έχει πολλούς θαυμαστές που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις σοκολατένιες λιχουδιές που έχει να σας προσφέρει.Διαρκεί μέχρι την πρωτοχρονιά.

 10. Νυρεμβέργη, Γερμανία
Έγινε για πρώτη φορά το 1628 και είναι μια από πιο γνωστές στην Γερμανία. Πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέτες βρίσκονται και κάθε χρόνο. Η ζωντανή μουσική και τα υπέροχα γλυκά, την κάνουν έναν μοναδικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό

Πηγή: Reuters, Cheapflights.com, troktiko

No comments:

Post a Comment