Jun 13, 2010

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ WEBSITE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


Τα «Φτερωτά σανδάλια» είναι ένας ιστότοπος για την Ελληνική Μυθολογία που δημιουργήθηκε από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC, σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Με οδηγό τον φτερωτό Ερμή , οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, να διαβάσουν ιστορίες , να παρακολουθήσουν σε κινούμενα σχέδια μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς μας μύθους, να παίξουν παιχνίδα, να πάρουν χρησμούς από το μαντείο των Δελφών, να μάθουν πώς να κατασκευάζουν είδη τέχνης όπως στην αρχαία Ελλάδα...

Πρόκειται για μια θαυμάσια δουλειά , για την οποία θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη η δημιουργός του website, Rosie Allimonos. «Μεγαλώνοντας ανάμεσα στην Μελβούρνη και την Αθήνα, εκστασιάστηκα από τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας», λέει η ομογενής που υλοποίησε την ιδέα της για να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας, Έλληνες και μη, να εξερευνήσουμε τη «μυθόσφαιρα» και να συνδυάσουμε ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς! Από σήμερα τα φτερωτά σανδάλια μπαίνουν στις αγαπημένες μας συνδέσεις.
Πηγή: http://nikosictedu.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment