Apr 21, 2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ-G.S. Henry Gr. 12 (M.Sigalas)

O "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ!
Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μιλούν για τις ταινίες που παρακολούθησαν.
Percy Jackson and Olympians - The Lightning Thief


Πρωταγωνιστές: Logan Lerman , Brandon T. Jackson , Alexandra Daddario , Pierce Brosnan , Jake Abel
Σκηνοθέτης: Chris Colombus


Αυτό το έργο ήταν πολύ καλό . Ήταν γεμάτο με δράση, περιπέτεια αλλά και πολλές κωμικές σκηνές. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, κυρίως επειδή βασιζόταν στην ελληνική μυθολογία. Οι ηθοποιοί ήταν επιτυχημένοι το ίδιο και η ολόκληρη η ταινία.

                              
 Απόστολος Τοπτσής (12η GS Henry)


Sherlock Holmes

Πρωταγωνιστές: Robert Downey Jr. , Jude Law , Rachel McAdams , Mark Strong

Σκηνοθέτης: Guy Ritchie

Η ιστορία αρχίζει με το Σέρλοκ Χολμς και το Δρ. Τζων Γουάτσον που προσπαθούν να σταματήσουν τη δολοφονία ενός κοριτσιού από το λόρδο Μπλάγκουντ,ο οποίος δολοφόνησε πέντε ανθρώπους με τη μέθοδο της ιεροτελεστίας. Η ικανότητα του Χολμς είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει το φόνο και να συλληφθεί ο Μπλάγκουντ από την αστυνομία που τον καταδίκασε σε θάνατο για τα εγκλήματά του. Μετά το θάνατο και τη ταφή του ύστερα από δύο μέρες, κάποιος δήλωσε ότι ο λόρδος Μπλάγκουντ αναστήθηκε από τον τάφο του. Αυτή η δήλωση προκάλεσε πανικό στην αστυνομία και την τριγύρω κοινότητα. Ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της ανάστασης ώστε να σταματήσουν τον Μπλάγκουντ πριν να εξασκήσει το διαβολικό του σχέδιο.

Το έργο δίνει μια ευχάριστη εμπειρία στο θεατή με δυνατή ηθοποιία η οποία υποστηρίζεται από ισχυρή δράση και πλοκή. Το έργο έχει δεχθεί αρκετή κριτική από τους κριτικούς κινηματογράφου διότι δεν έχει μεγάλη σχέση με το αρχικό μυθιστόρημα του Arthur Conan Doyle. Επίσης το φιλμ παρουσιάζει ένα διαφορετικό τύπο του Σέρλοκ Χολμς από το πραγματικό μυθιστόρημα. Όμως εγώ νομίζω πως η ταινία γενικά είναι πολύ καλή και θα τη συνιστούσα να τη δείτε και σεις σα μια ιστορία δράσης και μυστηρίου.

                                             Χρυσόστομος Τσιλιγγίρης (12η GS Henry)


The Bounty Hunter

Πρωταγωνιστές: Jennifer Aniston , Gerard Butler , Jason Kolotouros
Σκηνοθεσία: Andy Tennant


Ο Milo Boyd και η Nicole Hurley χώρισαν περίπου εννέα μήνες μετά το γάμο τους. Ο Milo ήταν αστυνομικός και τώρα είναι κυνηγός επικηρυγμένων (bounty hunter) και πρέπει να εντοπίσει την πρώην σύζυγό του Nicole, η οποία είναι δημοσιογράφος. Η Nicole δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο την ημέρα που έπρεπε και τώρα την ψάχνει η αστυνομία. Ο Milo αναλαμβάνει να την παραδώσει στην αστυνομία και να πάρει τα χρήματά του.Στην αρχή της ταινίας νόμιζε ότι αυτό θα ήταν πολύ εύκολο,όμως αποδείχθηκε το αντίθετο.

Ήταν ένα αστείο έργο και όταν έχεις μαζί δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς, ξέρεις ότι θα δεις μια καλή ταινία.Μου αρέσει πολύ o Butler και η Aniston και η χημεία μεταξύ τους στο έργο ήταν υπέροχη.Ο Butler έχει παίξει σε πολλά είδη ταινιών, όμως τώρα αρχίζει να δείχνει το κωμικό του ταλέντο.

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ότι είναι μια κωμωδία με ρομαντικά στοιχεία και γελούσα από την αρχή έως το τέλος του έργου.


     Ελένη Πατσάκος (12η GS Henry)

No comments:

Post a Comment