Apr 20, 2010

Ο Περσέας Τζάκσον και οι Θεοί του Ολύμπου


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Από τη μαθήτρια της 10ης τάξης του Αριστοτέλη- Eastern  Iolanda Montagnese



Η σειρά του Περσέα Τζάκσον μπορεί να φαίνεται παιδική και είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους κύριους χαρακτήρες είναι αρκετά μικροί. Όμως πολλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να απολαύσουν αυτά τα βιβλία. Η σειρά Χάρι Πότερ, που θαυμάζεται από τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, μοιάζει πολύ με αυτή τη σειρά επειδή τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μπορούν να την απολαύσουν θαυμάσια. Περιλλαμβάνει πολλούς από τους ελληνικούς μύθους που δεν διδάσκονται μόνο στο ελληνικό σχολείο αλλά και στα ημερήσια σχολεία της πόλης.
Για παράδειγμα, στην ενάτη τάξη στα Αγγλικά, κάναμε μια ολόκληρη ενότητα σχετικά με την ελληνική μυθολογία. Το θέμα είναι ότι αυτά τα βιβλία πήραν κάτι που είναι ευρέως γνωστό στα παιδιά και στους ενήλικες και το μετέτρεψαν με μια διαφορετική ματιά σε κάτι νέο, κάτι φρέσκο. Τα βιβλία μιλούν για ένα αγόρι , το οποίο είναι περίπου δώδεκα χρονών και έχει αποφασίσει να ... γίνει γιος του Πoσειδώνα!

Το αγόρι αυτό, ο Περσέας Τζάκσον, ( Πέρση το χαϊδευτικό του) παίρνει μέρος σε πολλές περιπέτειες στο σύνολο των πέντε βιβλίων της σειράς. Ορισμένοι από τους μύθους που βρίσκονται σε αυτά τα βιβλία περιλαμβάνουν το χρυσόμαλλο δέρας, τμήματα από την Οδύσσεια ενώ όλοι οι Έλληνες Θεοί αναφέρονται και διαδραματίζουν καποιο ρόλο στα βιβλία.

Ο Χείρων και ο Κένταυρος αναφέρονται επίσης καθώς εκπαιδεύουν ήρωες όπως τον Ηρακλή και τον Ιάσονα. Επίσης εκπαιδεύουν τον Περσέα Τζάκσον και τους φίλους του. Θα ήθελα να συστήσω αυτά τα βιβλία σε παιδιά από την ηλικία των 8 ετών μέχρι κάθε ενήλικο. Πιστεύω ότι ανεξάρτητα από την ηλικία σας, αν ξέρετε να διαβάζετε και γνωρίζετε τους μύθους, θα απολαύσετε αυτά τα βιβλία.

No comments:

Post a Comment