Dec 1, 2012

Kαινοτομίες της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Καναδικού πανεπιστημίου Simon Fraser

H αντιπροσωπεία του Καναδικού πανεπιστημίου
 με τους Έλληνες υπουργούς
Ο τομέας των νέων τεχνολογιών και της εκπαίδευσης μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα όχι μόνο για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού αλλά και για την προώθηση του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Μια σημαντική καινοτομία για την προσέγγιση τουριστών στην Αθήνα με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής τεχνολογίας , παρουσίασε ομάδα καθηγητών από την έδρα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser, στο Βανκούβερ του Καναδά. Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου , αποτελούμενη από τους κ.κ John Craig, Κοσμήτορα του SFU, Ανδρέα Γερολυμάτο, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, Κώστα Δεδεγκίκα, Τechnology Manager, SFU Media Lab και Δημήτρη Κράλλη, επίκουρου καθηγητή, συναντήθηκε στην Αθήνα  με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Οι Ελληνο-Καναδοί επιστήμονες εισηγήθηκαν την εφαρμογή προγράμματος φιλοξενίας στην Αθήνα ξένων μεταπτυχιακών φοιτητών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από πανεπιστήμια του Καναδά και της Κίνας. Παράλληλα παρουσίασαν  το"Amazing Athens"  μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που προσφέρει τη δυνατότητα πολυγλωσσικής ψηφιακής πλοήγησης  στην Αθήνα για όσους βρίσκονται στην πόλη ή σκοπεύουν να την  επισκεφτούν και αναζητούν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και την καθημερινή της ζωή. Την εφαρμογή, που πρόκειται να κυκλοφορήσει από το νέο έτος με ελάχιστο κόστος (περίπου $1)  αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ με ‘Ελληνες πρωτεργάτες  και χρηματοδότηση από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου που πρόσφατα χρηματοδότησε γενναία το SFU για την ενίσχυση προγραμμάτων του που συνδυάζουν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού με τις νέες τεχνολογίες . 
Σημειώνουμε πως το σχολείο μας συνεργάζεται εδώ και δυο χρόνια με την έδρα ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου Simon Fraser μέσα από το πρόγραμμα «Οδυσσέας» που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές μας, όλων των επιπέδων, να συμπληρώνουν στο σπίτι τη δουλειά που γίνεται στο ελληνικό σχολείο μέσα από πλατφόρμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας . Την πρόσβαση στην πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν η έδρα ελληνικών σπουδών του SFU «Σταύρος Νιάρχος» στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας  Τορόντο.

No comments:

Post a Comment