Apr 18, 2012

Νεράκι για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα

Οι μαθητές και οι φοιτητές, που έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό και το πίνουν στη διάρκεια των γραπτών τους εξετάσεων, γράφουν πολύ καλύτερα από τους άλλους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ εξέτασε 447 φοιτητές στη διάρκεια γραπτών εξετάσεων. Από αυτούς οι 71 ήταν τριτοετείς, 151 δευτεροετείς και 225 πρωτοετείς.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έφεραν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό και το κατανάλωναν στη διάρκεια της εξέτασης έγραφαν καλύτερα.
Μάλιστα, οι τριτοετείς έμοιαζαν να το γνωρίζουν καθώς το 31% αυτών το χρησιμοποιούσαν, έναντι μόλις 20% των πρωτοετών.

Η διαφορά των βαθμών ανάμεσα σε αυτούς που έπιναν νερό στη διάρκεια των γραπτών εξετάσεων έναντι αυτών που δεν έπιναν κυμαινόταν από 5 έως 10% υπέρ των πρώτων.

Το αποτέλεσμα της έρευνας για τη σημασία της ενυδάτωσης των μαθητών έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης έρευνας που έδειχνε επίσης μεγαλύτερη βαθμολογία στους μαθητές που κατανάλωναν νερό στη διάρκεια γραπτών εξετάσεων.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι θα πρέπει όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά τα ευρήματα καθώς η κατανάλωση νερού είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για την καλύτερη απόδοση των μαθητών και των φοιτητών.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: MAIL ONLINE
ΠΗΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment