Apr 11, 2012

Καλοκαιρινά Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικών στην Ελλάδα



Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές που μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με μαθήματα ελληνικής γλώσσας για όσους το επιθυμούν.
Για πολλά ελληνόπουλα της διασποράς η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην ίδια την Ελλάδα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να γνωρίσουν τη γη των προγόνων τους.

Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα πολλά εκ των οποίων καλύπτουν ακόμα και τα έξοδα των ενδιαφερομένων. Τα περισσότερα λειτουργούν με ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ ορισμένα, όπως το θερινό σχολείο της Καλαμάτας, οργανώνονται με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ομογενειακών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παραθέτουμε στη συνέχεια έναν κατάλογο από διάφορα θερινά εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να μελετήσεις την ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα.

Kalamata Summer School

To πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο της Καλαμάτας», διαρκεί περίπου ένα μήνα και συνδιοργανώνεται από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά, το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Καλαμάτας και την περιφερειακή διοίκηση της Πελοποννήσου-Μεσσηνίας. Μπορούν να συμμετέχουν ομογενείς νέες και νέοι από όλο τον κόσμο (ηλικίες 18-24 ετών). Το πρόγραμμα πριλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σστο Μυστρά, τη Μάνη, τον Ταύγετο, την Πύλο, την Αρχαία Ολυμπία, το θέατρο της Επιδαύρου, τις Μυκήνες αλλά και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους είναι κάθε χρόνο ως τα τέλη Απριλίου



The College Year in Athens

Το πρόγραμμα αυτό το οποίο δίνει έμφαση στη μελέτη της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού προσφέρει στους αλλοδαπούς μαθητές μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον από τα μαθήματα που γίνονται στην Αθήνα, οργανώνεται κάθε χρόνο συμπόσιο στο νησί της Πάρου.

The Hellenic Language School

Η σχολή ελληνικής γλώσσας «Μέγας Αλέξανδρος» προσφέρει μαθήματα ελληνικών σε αλλοδαπούς σπουδαστές. Η σχολή έχει παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά στην Ελλάδα, στη Σόφια και Plovdiv στη Βουλγαρία, στα Σκόπια στη F.R.O.M. και στα Τίρανα στην Αλβανία.

Hellenic Culture Centre

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές. Παρότι τα μαθήματα γίνονται στην Αθήνα, η σχολή διοργανώνει επίσης πασχαλινό και καλοκαιρινό πρόγραμμα στο νησί της Λέσβου.

The Athens Centre

Η σχολή αυτή προσφέρει μαθήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Αθήνα και επίσης ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων στις Σπέτσες, το οποίο εκτός από τα μαθήματα ελληνικών περιλαμβάνει και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

The Greek House

Η σχολή «Ελληνική Εστία» στην Αθήνα είναι το κέντρο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας. Στόχος της σχολής είναι να προσφέρει στους μαθητές μια πληθώρα μαθημάτων, σεμιναρίων, διαλέξεων και εκθέσεων.

Ikarian Centre

Τα μαθήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας μπορούν να αποβούν μια καρποφόρα εμπειρία στο νησί της Ικαρίας. Η σχολή «Ikarian Centre” συνδυάζει τα μαθήματα διδασκαλίας της ελληνικής με την ψυχαγωγία.

Summer Program in Crete

Το Πανεπιστήμιο Drexel, της Φιλαδέλφειας των Η.Π.Α. οργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα στην Κρήτη για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τέσσερις εβδομάδες στο νησί μελετώντας την κρητική κουλτούρα.

Thessaloniki International Summer School

Η παραπάνω σχολή προσφέρει μαθήματα ελληνικών σε μη έχοντες την ελληνική ως μητρική γλώσσα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εντατική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και συγχρόνως μια ειδική τάξη για την εκμάθηση της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας.



No comments:

Post a Comment