Mar 21, 2012

Εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Τορόντο

Με μεγάλη παρέλαση στη Danforth, την καρδιά της  παροικίας στο Τορόντο, ο ελληνισμός του Οντάριο θα γιορτάσει και φέτος την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 22 Μαρτίου με την άφιξη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από την Ελλάδα και την επίσημη τελετή ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στο Queen's Park το επαρχιακό κοινοβούλιο του Οντάριο, παρουσία εκπροσώπων της Καναδικής κυβέρνησης και των επαρχιακών κομμάτων.
Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου  στις 11:30 το πρωί θα γίνει εκδήλωση αναγνώρισης  της εθνικής γιορτής  της Ελλάδας στο Δημαρχείο του Τορόντο. Το βράδυ στις 7μ.μ. αμέσως μετά την θεία λειτουργία (τέταρτη στάση των χαιρετισμών)  στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας ( είσοδος ελεύθερη)  ενώ το Σάββατο 24  του μηνός, στο Crystal Fountain Banquet Hall, θα γίνει η καθιερωμένη χοροεσπερίδα με παρουσία των Ελλήνων και Καναδών επισήμων και πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα ( μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για το χορό τηλεφωνώντας στο 416-4252485)

Ανήμερα της εθνικής γιορτής θα κορυφωθούν οι  εκδηλώσεις για την εθνική μας παλιγγενεσία, με την παρέλαση που θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τη συμβολή των οδών Danforth & Jones .
Σημείο συγκέντρωσης των σχολείων, συλλόγων και σωματείων που θα παρελάσουν είναι το προαύλιο του σχολείου Eastern Commerce,επί της  Phin Avenue.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να παρελάσουν με τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας φορώντας είτε παραδοσιακές στολές είτε συνδυασμό των εθνικών μας χρωμάτων ( σκούρο μπλε και άσπρο). Οι μαθητές μπορούν να φορούν γαλανόλευκα σκουφάκια και αδιάβροχα (για την περίπτωση βροχόπτωσης).

Με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου τιμάμε τους ηρωικούς μας προγόνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του γένους και ταυτόχρονα στέλνουμε ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και αισιοδοξίας για το μέλλον του ελληνισμού που τον τελευταίο καιρό έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση και τα αρνητικά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο.

No comments:

Post a Comment