Nov 5, 2011

Ημέρα Πανεπιστημιακού Προσανατολισμού



Το περασμένο Σάββατο 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση (University Orientation Day) ανάμεσα σε καθηγητές ελληνικής καταγωγής των Πανεπιστημίων του Οντάριο και τους μαθητές του σχολείου credit Αριστοτέλης (Eastern Commerce και G.S.Henry). Η συνάντηση οργανώνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Πανεπιστημιακών του Οντάριο και του Γραφείου Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας.
To σχολείο μας επισκέφτηκαν  οι καθηγητές: Δρ.Νότα Κλένδρου, Associate Dean στο Πανεπιστήμιο Brock, ο Δρ. Βλαδίμηρος Παπαγγελάκης καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο Δρ. Θεόδωρος Τόλιας, οικονομολόγος από το πανεπιστήμιο του York και ο Δρ. Σάκης Γκέκας από την Έδρα  Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου York.
Οι μαθητές της 12ης τάξης καθώς και τμημάτων της 11ης παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον  τις πληροφορίες που τους προσέφεραν οι καθηγητές σχετικά με τις διάφορες σχολές, τα προαπαιτούμενα μαθήματα για κάθε σχολή, την απαιτούμενη βαθμολογία για την εισαγωγή τους, το κόστος των σπουδών, όπως επίσης θέματα υποτροφιών, διαμονής κ.λ.π. Την παρουσίαση των καθηγητών ακολούθησε συζήτηση με πλήθος ερωτήσεων από τους ενδιαφερόμενους μαθητές. 
Οι ελληνικής καταγωγής πανεπιστημιακοί καθηγητές του Οντάριο είναι στη διάθεση των ομογενών μαθητών που μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά μαζί τους για πληροφορίες σχετικές με πανεπιστημιακές σπουδές. Οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις βρίσκονται  στην ιστοσελίδα του HCAAO

No comments:

Post a Comment