Feb 8, 2011

Φιλικός αγώνας Ελλάδας-Καναδά


Στο νέο γήπεδο της Λάρισας, AEL FC ARENA, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και του Καναδά. Το παινίδι που θα ξεκινήσει στις 17:00 ( ώρα Ελλάδας), γίνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας των δυο ομάδων για τις επίσημες υποχρεώσεις τους.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην προκριματική φάση του Euro 2012 ενώ ο Καναδάς στο CONCACAF Gold Cup 2011.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την συνάντηση από ελληνικής πλευράς καθώς πριν την έναρξη του αγώνα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα τιμήσει τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ, τον άνθρωπο που οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Euro το 2004. Ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους εξής ποδοσφαιριστές:

Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές, Γιώργος Γεωργιάδης.


Aπό την πλευρά του Καναδά, ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφεν Χαρτ (φωτογραφία) κάλεσε 15 παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι άλλους τρεις που παίζουν στην MLS, στην αμερικανική λίγκα. Την αποστολή της εθνικής Καναδά στην αποτελούν οι:
Τερματοφύλακες: Λαρς Χάιρτσφελντ (Βαλερένγκα), Μίλαν Μπόριαν (Ραντ Βελιγραδίου)
Αμυντικοί: Τζέιμι Πίτερς (Ίπσουιτς), Ντέγιαν Γιάκοβιτς (D.C. Γιουνάιτεντ), Κέβιν ΜακΚένα (Κολονία), Ντέιβιντ Έντγκαρ (Μπέρνλι), Άνταμ Στρέιθ (Κότμπους).
Μέσοι: Μαρσέλ Ντε Γιονγκ (Όγκσμπουργκ), Νικ Λέντζεργουντ (Βισμπάντεν), Πέδρο Πατσέκο (Σάντα Κλάρα), Γουίλ Τζόνσον (Σολτ Λέικ), Ατίμπα Χάτσινσον (Αϊντχόφεν), Ντουέιν Ντε Ροζάριο (Τορόντο), Τζος Σίμπσον (Μανίσασπορ), Τοσέιν Ρίκετς (Πολιτέκνικα Τιμισοάρα)
Επιθετικοί: Ρομπ Φρεντ (Χέρτα Βερολίνου), Σάιμον Τζάκσον (Νόριτς), Ολιβιέ Οσιάν (Κίκερς Όφενμπαχ).

Ο αγώνας μεταδίδεται στην Ελλάδα από το τηλεοπτικό κανάλι Mega ενώ θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη του ματς και από το www.twitter.com/CanadaSoccerEN.

No comments:

Post a Comment