Nov 16, 2010

Διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας



Visit the EOT site to find a practical, interactive map of Greece
 Η συντακτική μας ομάδα ανακάλυψε ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας μέσα από τον οποίο μπορεί κανείς να πάρει χρήσιμες πληροφορίες για διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο χάρτης βρίσκεται στον δίγλωσσο (αγγλικά-ελληνικά) ιστότοπο (site) του Ε.Ο.Τ. που είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Μπαίνοντας στη διεύθυνση του Ε.Ο.Τ. ( κλικ ) μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες, βίντεο και αφιερώματα από όλη την Ελλάδα, να διαβάσετε ταξιδιωτικές προτάσεις, να πληροφορηθείτε για επίκαιρες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά να προγραμματίσετε τις επόμενες ελληνικές σας διακοπές.
Ο διαδραστικός χάρτης, στο κάτω δεξιά μέρος της αρχικής σελίδας, σας δίνει δυνατότητα, με ένα απλό άγγιγμα του κένσορα, να πατήσετε πάνω στην περιοχή της Ελλάδας που σας ενδιαφέρει και να ανακαλύψετε τα μυστικά που κρύβει: τις πόλεις, τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα σπήλαια, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα φυσικά κάλλη της.

Ολόκληρο το σάιτ του ΕΟΤ αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις σπάνιες ομορφιές της Ελλάδας. Ειδικά ο διαδραστικός χάρτης μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δασκάλους και τους μαθητές των ελληνικών σχολείων αφού μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε το μάθημα της Γλώσσας με τη Γεωγραφία, την Ιστορία και φυσικά την παράδοση, τη λαογραφία και τον πολιτισμό που συναντάμε ακόμη και στην πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας.
Ο διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας, από τον χρήσιμο ιστότοπο του Ε.Ο.Τ., θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στον κατάλογο των αγαπημένων μας συνδέσμων.

1 comment:

  1. When you visit Greece you need to take the one day cruise to three Greek Islands Poros Hydra Egina check it out at http://greek-island.gr

    ReplyDelete