Oct 24, 2010

Καναδικό φθινόπωρο


Διαγωνισμός Φωτογραφίας «5Φ» (Φθινόπωρο, Φύλλα, Φύση, Φως... Φαντασία)

Το φθινόπωρο στο Τορόντο και σε όλο τον Καναδά είναι μια από τις όμορφες  εποχές του χρόνου. Καθώς τα πανύψηλα  δεντρα, που δεσπόζουν στην καναδική φύση, αποχωρίζονται σταδιακά τα φύλλα τους, δημιουργείται ένα πολύχρωμο σκηνικό με αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου και του κόκκινου.

Οι μέρες μικραίνουν και τα πυκνά σύννεφα που κυριαρχούν στο μολυβένιο ουράνιο τοπίο δεν επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να μας ζεστάνουν και να μας φωτίσουν.
Όμως το θέαμα δεν είναι πάντα μελαγχολικό!
Στη γειτονιά, στο δρόμο για το σχολείο και τη δουλειά αντικρύζουμε καθημερινά χαρακτηριστικές ή σπάνιες φθινοπωρινές εικόνες... ας τις μοιραστούμε!



Με όπλο τη φωτογραφική μας μηχανή κι αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας, μπορούμε να αποθανατίσουμε αυτό το φθινόπωρο όμορφες εικόνες  και να τις στείλουμε για ανάρτηση στο σχολικό ιστολόγιο. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν τίτλο κι ένα μικρό κείμενο (μέχρι 100 λέξεις) στα ελληνικά ή στα αγγλικά.


Οι καλύτερες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν σε ένα ειδικό άλμπουμ-ημερολόγιο του Γραφείου Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας και οι δημιουργοί θα βραβευτούν στην εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς ( Graduation Day ) τον Ιούνιο του 2011. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά.                                               
( email: education@greekcommunity.org ).

No comments:

Post a Comment