Sep 28, 2010

Ελληνικό χρώμα στο Μαραθώνιο του 2010 στο Τορόντο


Εκπληκτική παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας με το πολιτιστικό της Τμήμα: θεατρικά δρώμενα , παραδοσιακοί χοροί και  τραγούδι από μαθήτρια του "Αριστοτέλη"

Στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνιας έζησαν όσοι Ελληνοκαναδοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο το τριήμερο 23-26 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Μαραθωνίου της πόλης.

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της φλόγας του Μαραθωνίου από την Ελλάδα πρωταγωνίστησαν νέες και νέοι της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο που έδωσαν στην τελετή το γαλανόλευκο στίγμα αντάξιο της παράδοσης των 2500 χρόνων που μεταφέρει σε όλη τη γη η μνήμη της μάχης του Μαραθώνα και το «Νενικήκαμεν» του Φειδιππίδη.




Τα παιδιά της «Νεφέλης», του «Διόνυσου» ,των θεατρικών και χορευτικών ομάδων του Πολιτιστικού Τμήματος  της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, με την καθοδήγηση της Νάνσης Αθανασοπούλου-Μυλωνά , λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή αθλητική διοργάνωση και απέσπασαν επαίνους και κολακευτικά σχόλια από τους διοργανωτές και χιλιάδες Καναδούς θεατές αλλά και συμμετέχοντες.



Το ελληνικό σημείο υποδοχής των Μαραθωνοδρόμων "Greek Town Cheering Station" στην περιοχή Broadview και Eastern αναδείχθηκε στην τρίτη θέση μεταξύ 12 κοινοτήτων που «διαγωνίστηκαν» για την θερμότερη υποστήριξη των χιλιάδων δρομέων.

Στο πρόγραμμα του φετινού Μαραθωνίου του Τορόντο συμμετείχε και μια μαθήτρια του σχολείου μας με ιδαίτερο ταλέντο στο τραγούδι.

Η μαθήτρια του «Αριστοτέλη» Ζωή Σαμονά έκλεψε την παράσταση στο μουσικό μέρος της τελετής για τον Μαραθώνιο, στο Δημαρχείο της πόλης, τραγουδώντας με μοναδικό τρόπο γνωστές επιτυχίες από τη διεθνή και ελληνική νεανική μουσική σκηνή.

Απολαύστε την στα τραγούδια «Τρελή Καρδιά» και "Number One" που έκανε γνωστά στην Ευρώπη η Έλενα Παπαρίζου και με τα οποία η Ζωή μας ξετρέλανε αθλητές και θεατές του Μαραθωνίου:



H Ζωή αμέσως μετά τη συναυλία, μας είπε πώς αισθάνεται για τη σχέση της με τη μουσική, την Ελληνική Κοινότητα αλλά και την ταυτότητά της:

Είμαι μαθήτρια της 10ης τάξης και παρακολουθώ μαθήματα μουσικού θεάτρου στο Wexford Collegiate School for the Arts.Τα Σάββατα πηγαίνω στο ελληνικό σχολείο Αριστοτέλης ενώ παράλληλα είμαι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Νεφέλη.

Με το τραγούδι ασχολούμαι από παιδί και τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα ξεκίνησα όταν ήμουν επτά ετών. Από τα έξι μου άρχισα να παίζω πιάνο και όταν έκλεισα τα δεκατρία γράφτηκα και σε μαθήματα κιθάρας. Παρόλο που οι γονείς μου γεννήθηκαν στον Καναδά φρόντισαν να έχω επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική μουσική.

Πρόσφατα η Νάνση Αθανασοπούλου Μυλωνά, υπεύθυνη της «Νεφέλης» μου ζήτησε να τραγουδήσω στις εκδηλώσεις για το Μαραθώνιο στο Τορόντο. Συμμετείχα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Νεφέλης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έγινε στην πλατεία του Δημαρχείου και το Direct Energy Centre, όπου εκπροσωπήσαμε την Ελληνική Κοινότητα.

Μέσα από τη συμμετοχή μου στη Νεφέλη και τα πολιτιστικά προγράμματα της Ελληνικής Κοινότητας έμαθα να εκφράζομαι καλλιτεχνικά πέρα από τις καθημερινές «Καναδικές» μου σπουδές. Νομίζω ότι μπορώ να αισθανθώ πραγματικά τι σημαίνει να είσαι Ελληνοκαναδή!


No comments:

Post a Comment