Jun 18, 2013

Γιορτή αποφοίτησης του Λυκείου Αριστοτέλης






Απόφοιτοι του GS Henry
Με τη διοργάνωση της τελετής αποφοίτησης ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά 2012-2013 για το σχολείο Αριστοτέλης-Credit, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κέντρο το Σάββατο 15 Ιουνίου, δόθηκαν τα απολυτήρια μαζί με τα σχετικά credits σε όλους τους μαθητές ενώ αναμνηστικές φωτογραφίες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, μοιράστηκαν στους μαθητές της Γ Λυκείου που ολοκλήρωσαν την φοίτησή τους στο ελληνικό σχολείο. Επίσης βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές, με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε τάξη με χρηματικά βραβεία που προσέφερε ο  Συλλόγος Θεσσαλονικέων Τορόντο. Στην τελετή παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, συντονίστρια ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης  Καναδά, δρ Χατζηδιάκου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία από τους πρώην μαθητές του Αριστοτέλη, Παναγιώτα Φουντά και Γιώργο Δούκα. Οι δυο νέοι επιστήμονες που διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο, επισήμαναν την τεράστια σημασία της ελληνικής παιδείας και των ιδανικών του ελληνισμού που μεταφέρει το ελληνικό σχολείο στους ομογενείς μαθητές, βοηθώντας τους να προοδεύσουν  επαγγελματικά και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και μέλη της κοινωνίας.


Απόφοιτοι του Eastern
Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013, το μαθητικό δυναμικό του Αριστοτέλη ξεπέρασε τους  250 μαθητές. Το σχολείο βραβεύτηκε για συμμετοχή του στο πρόγραμμα "Κοινότητες Μάθησης" από το πανεπιστήμιο Κρήτης με αποτέλεσμα ένα από τα τρια τμήματα της 12ης να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα για 10 μέρες μαζί με συνεργαζόμενα σχολεία από την Αυστραλία και τη Ρόδο. Επίσης μαθητές του σχολείου σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις, όπως ο Β.  Μανίκας για την ταινία μικρού μήκους "Θυμός" που δημιούργησε, και η  Ε. Καροπούλου που θα είναι η εκπροσώπος των σχολείων του Τορόντο, στο πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παράλληλα πολλοί μαθητές μας συμμετείχαν σε πολιτιστικά προγράμματα της Κοινότητας, προσέφεραν εθελοντικές υπηρεσίες και φιλανθρωπικό έργο και συνεργάστηκαν με μαθητές άλλων ομογενειακών σχολείων στο πλάισιο προγράμματος αδελφοποίησης τάξεων της διασποράς μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο συμμετέχει ο "Αριστοτέλης"
Την εκδήλωση έκλεισε ο διευθυντής του σχολείου Δρ Ναξάκης που αναφέρθηκε στη σημασία του σχολείου Αριστοτέλης για την ελληνοκαναδική κοινότητα και κάλεσε τους γονείς να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στις 4 τάξεις (Γ’Γυμνασίου-Γ Λυκείου) του Αριστοτέλη ώστε να επωφεληθούν τριπλά μέσα από την μάθηση της ελληνικής γλώσσας, τις φιλίες τους με άλλα ελληνόπουλα  και την απόκτηση τεσσάρων credits για το δίπλωμα του Λυκείου.
Το σχολείο Αριστοτέλης, λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας του Οντάριο για μαθητές της δυτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τρεις σχολικές μονάδες: Eastern Commerce (Danforth) και GS Henry (DVP&401)κάθε Σάββατο (9-1) και Πολυμενάκειο-Άγιος Δημήτριος, κάθε Τρίτη (4-8).
 Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

No comments:

Post a Comment