May 7, 2012

Eβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου και Φωτογραφίας στο Τορόντο

GREEK FILM & FOTO WEEK 2012

Μια εβδομάδα έκθεσης φωτογραφίας και σχετικών εκδηλώσων πραγματοποιείται στο Τορόντο από τις 5 έως  τις 12 Μαϊου 2012. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από φωτογράφους ελληνικής καταγωγής από όλη τη Βόρεια Αμερική και φιλοξενείται στο πλαίσιο του Scotiabank Contact Photography Festival, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους εκδηλώσεων του Τορόντο, το Burroughes Building (639 Queen West), χάρη στην υποστηριξη του Queen Street Partners, μιας ένωσης που έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό στην υποστήριξη αναπτυσσόμενων “brands” και του Greek America Foundation. Η συνεργασια αυτη έχει παιξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση και την ανάπτυξη του Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου & Φωτογραφίας.


Η 2012 Greek Film & Foto Week κατέστη δυνατή με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Lee Polydor (Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Queen Street Partners). Πρόσθετη υποστήριξη έχει προσφέρει το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς, Dr. Maria Bountrogianni και η οικογένεια της, καθώς και ο Manos Petrellis (Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, INNOClean Inc, GumGone, GraffitiGone, Canfran Global).

Ο παρουσιαζόμενος φωτογράφος (featured photographer )είναι ο Κωνσταντίνος Μάνος, ένας από τους διασημότερους φωτογράφους στον κόσμο, του οποίου οι εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί σε παγκόσμιας κλάσης μουσεία και εγκαταστάσεις. Τα έργα του βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης, στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον, στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Παρίσι, στο Art Institute του Σικάγου, στο George Eastman House στο Ρότσεστερ, και στο High Museum of Art στην Ατλάντα.

Ο Μάνος γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα το 1934 από Έλληνες μετανάστες γονείς και άρχισε να φωτογραφίζει όταν ήταν 13.


Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό στο Burroughes Building (639 Queen West, Toronto, ON). Η είσοδος είναι δωρεάν: Δευτέρα, 7 Μαϊου μέχρι Παρασκευή 11 Μαϊου 10:00 π.μ έως 6:00 μ.μ.
Σάββατο 12 Μαϊου  10:00 π.μ έως 12:00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.greekamerica.org/gffw/


No comments:

Post a Comment