Jun 2, 2013

AMAZING ATHENS !

Μια πρωτοπορειακή εφαρμογή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, του καναδικού πανεπιστημίου Simon Fraser,  φιλοδοξεί να γίνει ο ηλεκτρονικός ξεναγός χιλιάδων επισκεπτών της Αθήνας από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια υπηρεσία που φτιάχτηκε για να βοηθήσει τους τουρίστες να βρουν τα κρυμμένα μυστικά της πόλης μαζί με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, μουσεία και γνωστά αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για συσκευές iPhone και iPad. Διαθέτει εξαιρετικά γραφικά και αξιοποιεί άριστα νέες τεχνολογικές δυνατότητες  (augmented reality, geo-location, social networking) για να δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να χαράξει σε χρόνο μηδέν το πρόγραμμά του, βρίσκοντας χρήσιμες πληροφορίες σε μια πόλη που έχει αμέτρητα σημεία ιστορικού  και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους και ειδικά για τους Καναδούς φίλους που επισκέπτονται την Ελλάδα για πρώτη φορά.  Συγχαρητήρια στο επιστημονικό επιτελείο του Stavros Niarchos Foundation Hellenic Studies Centre, στο SFU του Vancouver που μετά τον Οδυσσέα, την αποτελεσματική μέθοδο εκμάθησης της ελληνικής για ξένους που έχει αναπτύξει, συνεργάζεται με τον ΕΟΤ κι αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες για να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό. Μπορείτε να κατεβάσετε το Amazing Athens από το App Store @ https://itunes.apple.com/ca/app/amazing-athens/id652791347?mt=8

No comments:

Post a Comment