Feb 16, 2012

Ελλάδα συνέχισε να περπατάς!



Λένε πως στις δύσκολες στιγμές φαίνοται οι φίλοι.

 Όταν όλα γύρω σου δείχνουν συννεφιασμένα, όταν οι περισσότεροι - ακόμη κι αυτοί που τους έδωσες κάποτε τα φώτα σου- σε περιγελούν, όταν οι αγωνίες και ο πόνος σου γίνονται ειρωνικά εξώφυλλα στα περιοδικά, τότε ένας καλός λόγος, ένα φιλικό άγγιγμα, ένα ζεστό χαμόγελο είναι πολλές φορές πολυτιμότερη βοήθεια κι από όλα τα δισεκατομμύρια του κόσμου.

Γιατί αυτό που χρειάζεσαι όταν έχεις πέσει, δεν είναι να σε πιάσει κάποιος από το χέρι και να σηκώσει ούτε να σε κουβαλήσει στους ώμους του.

Χρειάζεσαι απλά να βρεις τη δύναμη να μπορέσεις μόνος σου να σταθείς στα πόδια σου για να συνεχίσεις να περπατάς.

Σ'αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε και ανάθρεψε τις μεγαλύτερες αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν έχει ανάγκη την ελεημοσύνη των ισχυρών της γης.

Το δρόμο της θα τον βρει μόλις μπορέσει να σταθεί όρθια, κι όταν το κάνει ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει, γιατί η Ελλάδα δεν μετριέται με δολάρια, με ευρώ, με χρυσάφια και πετρέλαια.

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις".

Αυτό μας θυμίζει ο "Μικρός Ναυτίλος", ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης.

Ελλάδα συνέχισε να περπατάς..είναι το μήνυμα της διαφημιστικής εκστρατείας  της εταιρίας  Johny Walker, που αν και με αγγλικούς στίχους μας θυμίζει εκείνο που φαίνεται πως το έχουμε  λησμονήσει. Είμαστε φτιαγμένοι από γερό σκαρί και θα τα καταφέρουμε μόλις σταθούμε στα πόδια μας. Χωρίς ξένες βοήθειες...χωρίς δανεικά δεκανίκια.

Καλοδεχούμενο το μήνυμα συμπαράστασης της Johny Walker που βρίσκεται στο πνεύμα μιας διεθνούς αυθόρμητης εκστρατείας υποστήριξης των Ελλήνων με τίτλο "We are all Greeks"




No comments:

Post a Comment