Feb 7, 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ


 
Η χορωδία του αναγνωρισμένου σχολείου Αριστοτέλης σε δράση
Στα πλαίσια της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας στο Τορόντο, κατά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, απονεμήθηκαν έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα Ελληνικά Σχολεία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009-10.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η φιλόλογος του Αριστοτέλη, Μάγδα Σιγάλα,  παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, Ελένη Καραγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νέος Πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας Γιάννης Κακαγιάννης, η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μάρθα Χέντη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Οντάριο κ. Νερουλάς,η πρώην διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της ΕΚΤ Γεωργία Ρίζου, η εκπρόσωπος ελληνικών προγραμμάτων του TDSB, Μαρία Ξενικάκη, ιερείς , εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των κοινοτικών σχολείων.
Εκτός από τους μαθητές που έλαβαν πέρυσι την υψηλότερη βαθμολογία, στα Κοινοτικά Γυμνάσια και Λύκεια, τιμήθηκαν επίσης με χρηματικό έπαθλο και οι νικητές του διαγωνισμού έκθεσης ιδεών στον οποίο συμμετέχουν κάθε Μάιο οι μαθητές του σχολείου Credit  «Αριστοτέλης».
Οι διακριθέντες είναι οι: Μαρία Τριαλώνη (Α' Λυκείου, Eastern Commerce), Nάγια Μπομπότση (Β' Λυκείου, G. S. Henry), Βασιλική Νικολακάκου (Γ' Λυκείου, G. S. Henry), Άννα Μαρία Σκούλου (Γ' Λυκείου, G. S. Henry).
Επίσης δόθηκαν τα πιστοποιητικά της Ελληνομάθειας, από το Κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, σε όσους συμμετείχαν με επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάιο στο Τορόντο και είναι οι :
Ανδρέας Αραβοσιτάς, Κατερίνα Καλεντερίδη, Νικόλαος Παπαλαμπρόπουλος, Βαρβάρα Ρονιώτη, Δήμητρα Σιμτικήδη, Μιχαήλ Στελλάτος, Anthony Cook, Ken Deeth, Xavier Rivas.


O Ken Deeth, ήταν ο μοναδικός μη ελληνικής καταγωγής που συμμετείχε στις εξετάσεις της Ελληνομάθειας.
Στη φωτογραφία εικονίζεται με τους συμμαθητές του από την τάξη ενηλίκων της Κοινότητας και την καθηγήτριά του, Έφη Σαϊτη.
Το Γραφείο Παιδείας της ΕΚΤ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και δασκάλους και ευχαριστεί ιδαίτερα τους χορηγούς της φετινής γιορτής :
 -Τον Οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης (Ο.Μ.Μ. Ε.)     
 -Το Σύλλογο Θεσσαλονικέων Τορόντο.
 -Τη Φιλόπτωχο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.
 -Την επιχείρηση Serano Bakery.
Και του χρόνου!

No comments:

Post a Comment