Με επίκεντρο την Danforth, το σημείο αναφοράς της ελληνικής παροικίας
στο Τορόντο, κορυφώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της 25ης
Μαρτίου. Εκατοντάδες μαθητές ελληνικών σχολείων, φοιτητές πανεπιστημίων του Οντάριο και νεολαία
πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση που
οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο με την υποστήριξη του
εμπορικού-επιχειρηματικού συλλόγου “Greek Town on the Danforth BIA”.Μεγάλη ήταν και η
συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας που ντυμένοι στα γαλανόλευκα, φορώντας παραδοσιακές στολές και κρατώντας με υπηρηφάνεια
ελληνικές και καναδικές σημαίες παρέλασαν κατά μήκος της λεωφόρου Danforth, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος των
ομογενών.
Η ελληνική παροικία
στο Τορόντο είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες του ελληνισμού της διασποράς.
Εκτός από τη διοργάνωση παρελάσεων και
για τις δυο εθνικές μας γιορτές, στο Τορόντο πραγματοποιούνται μια σειρά από
εκδηλώσεις όπως κατάθεση στεφάνου και ανύψωση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο
και το επαρχιακό κοινοβούλιο, πανηγυρική χοροεσπερίδα με τη συμμετοχή
εκπροσώπων από όλες τις βαθμίδες της καναδικής κυβέρνησης και σχολικές γιορτές.Mar 28, 2013
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Labels:
COMMUNITY,
GREEK HISTORY
Mar 22, 2013
Τιμή στους Δάσκαλους του Γένους
Ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, τούτες τις μέρες, όσους συμμετέχουν ενεργά στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, είναι η μεγάλη σημασία που είχε για την απελευθέρωσή μας η ελληνική παιδεία. Στην σκλαβωμένη για περισσότερα από 400 χρόνια πατρίδα, η γλώσσα, οι παραδόσεις, η πίστη και η εθνική συνείδηση των Ελλήνων δεν έσβησαν με τη βοήθεια φωτισμένων πνευματικών προσώπων, που αναφέρονται στην ιστορία μας ως οι Δάσκαλοι του Γένους.
Η δράση τους ήταν πολυδιάστατη. Οι ίδιοι σπούδαζαν είτε στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα είτε στα Επτάνησα είτε στο εξωτερικό. Πολλοί ήταν ή έγιναν αργότερα κληρικοί. Δίδασκαν σε εκκλησίες, σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους. Κάποιοι έγραφαν σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία τα οποία τυπώνονταν είτε με την υποστήριξη της εκκλησίας είτε με πρωτοβουλία εύπορων Ελλήνων της διασποράς.
Οι Δάσκαλοι του Γένους επηρεάστηκαν από το ρεύμα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που δημιουργήθηκε με βάση τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Μέσα από τη διδασκαλία τους μετέφεραν στους σκλαβωμένους Έλληνες νέες φιλελεύθερες ιδέες πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν πολλά επαναστατικά κινήματα της εποχής, όπως η Γαλλική Επανάσταση.
Μεθόδιος Ανθρακίτης (1660-1749). Θεολόγος, παιδαγωγός και
μαθηματικός. Από τους πρώτους πνευματικούς ηγέτες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.
Ευγένιος Βούλγαρης ( 1716-1806). Σπουδαίος παιδαγωγός που με το
πλούσιο του έργο θεμελίωσε μια νέα εποχή στην ιστορία της ελληνικής παιδείας.
Μετέφρασε στα ελληνικά το έργο του Βολταίρου.
Νεόφυτος Δούκας ( 1760-1845). Λόγιος, κληρικός με μεγάλο
συγγραφικό έργο και σημαντική δράση Άνθιμος Γαζής (1764-1828). Από τους πιο σημαντικούς διαφωτιστές, συγγραφέας και χαρτογράφος.
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779). Λόγιος μοναχός που ξεκίνησε τη δράση του από το Άγιο Όρος για να ιδρύσει πολλά σχολεία και να διδάσκει τους υπόδουλους Έλληνες καλλιεργώντας τόσο τη θρησκευτική πίστη όσο και την εθνική συνείδηση.
Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί δάσκαλοι γνωστοί για τη συμβολή τους στην ίδρυση και
λειτουργία σχολείων και τη διδασκαλία των ελληνόπουλων στα χρόνια της σκλαβιάς όπως
οι Δημήτριος Καταρτζής, Γρηγόριος Κωνσταντάς, Μιχαήλ Περδικάρης, Δανιήλ Φιλιππίδης, Αδαμάντιος Κοραής, Μιλτιάδης
Αγαθόνικος, Χρήστος Βάφας, Γεώργιος
Γεννάδιος, Ιωάννης Βορδόνης, Ιώσηπος Μοισιόδακας, Δημήτριος Μπαρλαούτας, Δημήτριος Παπαγιαννούσης, Νεκτάριος Τέρπος, Αλέξανδρος Τυρναβίτης, Αθανάσιος Ψαλίδας.
Μαζί τους και χιλιάδες άλλοι, μορφωμένοι ανώνυμοι εκπαιδευτικοί και κληρικοί που έκαναν έργο σπουδαίο για τη διατήρηση της ταυτότητας του ελληνισμού στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς. Σε εκείνους είναι αφιερωμένο ένα μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ρόδου, με την ακόλουθη επιγραφή:
ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ
ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ. Μαζί τους και χιλιάδες άλλοι, μορφωμένοι ανώνυμοι εκπαιδευτικοί και κληρικοί που έκαναν έργο σπουδαίο για τη διατήρηση της ταυτότητας του ελληνισμού στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς. Σε εκείνους είναι αφιερωμένο ένα μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ρόδου, με την ακόλουθη επιγραφή:
Labels:
GREEK HISTORY,
GREEK LANGUAGE
Mar 19, 2013
Εξετάσεις Ελληνομάθειας (Last Call)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Την Τετάρτη 20 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους μαθητές, σπουδαστές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνομάθειας, που θα γίνουν στο Τορόντο στις 14 και 15 Μαΐου2013.
Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τις 4μμ με το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο (30 Thorncliffe Park Drive, τηλεφωνο 416-4252485) προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξάρτητα από ηλικία με μοναδική εξαίρεση το επίδεδο Α1 για παιδιά που είναι για μαθητές 8-12 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν το διαβατήριό τους (ή άλλη ταυτότητα με φωτογραφία) και να συμπληρώσουν σχετική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας το επίπεδο στο οποίο θέλουν να εξεταστούν.
Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τις 4μμ με το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο (30 Thorncliffe Park Drive, τηλεφωνο 416-4252485) προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξάρτητα από ηλικία με μοναδική εξαίρεση το επίδεδο Α1 για παιδιά που είναι για μαθητές 8-12 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν το διαβατήριό τους (ή άλλη ταυτότητα με φωτογραφία) και να συμπληρώσουν σχετική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας το επίπεδο στο οποίο θέλουν να εξεταστούν.
Labels:
ANΝOUNCEMENT
Δεύτερη φάση του προγράμματος αδελφοποίησης τάξεων
ΤΟΡΟΝΤΟ-ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΤΟΡΟΝΤΟ-ΣΙΚΑΓΟ, ΤΟΡΟΝΤΟ-ΞΑΝΘΗ, ΤΟΡΟΝΤΟ-ΛΑΡΙΣΑ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα σύνδεσης τάξεων ελληνικών σχολείων από διαφορετικά κέντρα της ελληνικής ομογένειας, με τη συμμετοχή τμημάτων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Ο καθηγητής του Αριστοτέλη Κων/νος Ξανθόπουλος
και οι μαθητές του συζητούν με τάξη του Μόντρεαλ
|
Ανταλλάσουν πληροφορίες, συνεργάζονται σε εργασίες τις οποίες αναρτούν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τις σχολιάζουν αλλά πάνω από όλα δικτυώνονται και δημιουργούν φιλίες που τους φέρνουν κοντά, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση που τους χωρίζει.
Σημειώνεται πως για την υλοποίηση του συγκεκριμένου
προγράμματος, η Ελληνική Κοινότητα και οι
γονείς των μαθητών δεν έχουν επιβαρυνθεί ούτε με ένα δολάριο.
Το μεράκι των εκπαιδευτικών της Κοινότητας και η γνώση των νέων τεχνολογιών, τόσο από τους ίδιους όσο κι από τους μαθητές (κυρίως τους δεύτερους) είναι αρκετό για να φέρει το ελληνικό σχολείο στον 21ο αιώνα και "την εποχή της δικτύωσης".
Οι « Κοινότητες Μάθησης», που εντάσσονται στο
επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα «Ελληνόγλωσση Διαπολιτισμική
Εκπαίδευση στη Διασπορά», Το μεράκι των εκπαιδευτικών της Κοινότητας και η γνώση των νέων τεχνολογιών, τόσο από τους ίδιους όσο κι από τους μαθητές (κυρίως τους δεύτερους) είναι αρκετό για να φέρει το ελληνικό σχολείο στον 21ο αιώνα και "την εποχή της δικτύωσης".
που υλοποιεί το ΕΔΙΑΜΜΕ του πανεπιστημίου Κρήτης, δε δίνει απλά τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας να εντάξουν τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος είναι η δικτύωση και η παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Το γεγονός ότι οι μαθητές εξασκούνται στην ελληνική γλώσσα για να μιλήσουν, να γράψουν και να παρουσιάσουν σε φίλους τους στοιχεία από τη ζωή τους, τα ενδιαφέροντά τους, την πόλη τους, την κοινότητά τους, κάνει το μάθημα πιο δημιουργικό και ζωντανό και τα παιδιά που συμμετέχουν απολαμβάνουν περισσότερο το ελληνικό σχολείο.
Στην Πύλη Ηλεκτρονικής Μάθησης του ΕΔΙΑΜΜΕ, μαθητές από Τορόντο και Ξάνθη γνωρίζονται και εξασκούνται στο γραπτό λόγο παίρνοντας συνεντεύξεις. |
-
Β’ τάξη Λυκείου «Αριστοτέλης/Eastern, Ελληνική Κοινότητα
Τορόντο», με Α-Β τάξη Λυκείου «Πλάτων-Όμηρος»,
Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ. Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος-
Χρήστος Μιχελαράκης και Μιχάλης Πατσατζής
-
8η τάξη Αναγνωρισμένου Σχολείου «Αριστοτέλης,
Ελληνική Κοινότητα Τορόντο» , με 6η τάξη 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Μάγδα Σιγάλα- Αναστασία Κιορπέ.
-
Β' τάξη Λυκείου «Αριστοτέλης/Eastern, Ελληνική Κοινότητα
Τορόντο», με 11&12η τάξη Hellenic American Academy Socrates
(Σικάγο, ΗΠΑ). Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Ιωσήφ Καλεντερίδης, Μαστοροδήμος
Δημήτρης και Δεληγεώργη Δανάη.
Μαθητές από Τορόντο και Μόντρεαλ δείχνουν
ενθουσιασμο για τη γνωριμια τους.
Μιλούν για το ελληνικό στοιχειο που υπαρχει σε καθε πολη και προετοιμάζουν
παρουσιάσεις
για την επόμενη επικοινωνία τους τον Απρίλιο
|
Εξάλλου, αυτές τις μέρες, το σχολείο "Αριστοτέλης" πρόκειται να υποδεχθεί στο
Τορόντο, αντιπροσωπεία μαθητών από το μουσικό σχολείο Λάρισας, που επισκέπτονται
τον Καναδά την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού με
αντικείμενο την διαπολιτισμική σύνδεση και συνεργασία. Η συνάντηση των μαθητών
θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο και θα
περιλαμβάνει παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος που συντονίζουν στο Τορόντο, οι εκπαιδευτικοί Μάγδα Σιγάλα και Θέμης Αραβοσιτάς με τη συνεργασία της Συντονίστριας Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινας Xατζηδιάκου, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, όπου οι Ελληνονοκαναδοί μαθητές συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με παιδιά από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας και τη Ρόδο. Το πρόγραμμα Κοινοτήτων Μάθησης σε όλο τον κόσμο οργανώνει επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τη Βασιλεία Καζούλλη και τη συνεργάτη της Μαρία Καπλανέρη.
Labels:
COMMUNITY,
EDUCATION,
GREEK LANGUAGE,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Mar 7, 2013
Ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες του Μόντρεαλ από το 1969
Καθώς η πλειοψηφία των μαθητών στα ελληνικά σχολεία του Καναδά ανήκει πλέον στην τρίτη γενιά, πολλοί θα αναρωτιούνται πώς ήταν τα πράγματα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους όταν ήρθαν στη χώρα σαν μετανάστες. Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, ένα πολύ χαρακτηριστικό βίντεο για τους Έλληνες στο Μόντρεαλ του 1969, έχει αναρτηθεί σε τρία μέρη στο YouTube. Είναι παραγωγής του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου (National Film Board) και πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσουμε για να διαπιστώσουμε κατά πόσο ήταν διαφορετικά τότε τα πράγματα για τους συμπατριώτες μας.
Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι: "the 80 goes to Sparta". Πρόκειται για τον αριθμό του λεωφορείου (80) το οποίο περνούσε από τη γειτονιά των Ελλήνων ματαναστών, πολλοί από τους οποίους εκείνα τα χρόνια κατάγονταν από τη Σπάρτη. Ευχαριστούμε τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ryerson Γιώργο Γκέκα και τη Συντονίστρια Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινα Χατζηδιάκου για την προώθηση αυτού του πολύτιμου οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία των Ελλήνων του Καναδά.
Α' ΜΕΡΟΣ
Β' ΜΕΡΟΣ
Γ' ΜΕΡΟΣ
Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι: "the 80 goes to Sparta". Πρόκειται για τον αριθμό του λεωφορείου (80) το οποίο περνούσε από τη γειτονιά των Ελλήνων ματαναστών, πολλοί από τους οποίους εκείνα τα χρόνια κατάγονταν από τη Σπάρτη. Ευχαριστούμε τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ryerson Γιώργο Γκέκα και τη Συντονίστρια Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινα Χατζηδιάκου για την προώθηση αυτού του πολύτιμου οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία των Ελλήνων του Καναδά.
Α' ΜΕΡΟΣ
Β' ΜΕΡΟΣ
Γ' ΜΕΡΟΣ
Labels:
COMMUNITY,
COMMUNITY HISTORY,
CULTURAL STUDIES,
GREEK HISTORY
Mar 1, 2013
Ανακοινώσεις του Μαρτίου για το σχολείο μας
Καλό μήνα σε
όλους. Ο Μάρτιος είναι όπως πάντα πλούσιος σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για
την κοινότητά μας, φέτος όμως είναι και μήνας ξεκούρασης για τα σχολεία. Ας δούμε παρακάτω
συνοπτικά τις ανακοινώσεις του μήνα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Το
σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό στις 9 και 16 Μαρτίου λόγω των
χειμερινών διακοπών (March break) και στις 30 Μαρτίου λόγω του
Ρωμαιοκαθολικού Πάσχα. Συνεπώς μέσα στο Μάρτιο θα έχουμε μάθημα μόνο δυο
Σάββατα: στις 2 και τις 23 του μηνός.
ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο οργανώνει το επίσημο δείπνο (Gala) για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, στο Crystal Fountain Banquet Hall.
Η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής μας
επετείου είναι την Κυριακή 24 Μαρτίου. H συγκέντρωση όλων των μαθητών γίνεται όπως κάθε
χρόνο στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του σχολείου Eastern, 18 Phin Ave (Danforth&Donlands) Για
την επιτυχία της παρέλασης είναι σημαντική η ομοιόμορφη ενδυμασία με μπλε και
άσπρο. Επίσης όσοι μαθητές διαθέτουν παραδοσιακές στολές θα πρέπει να τις
φορέσουν. ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο οργανώνει το επίσημο δείπνο (Gala) για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, στο Crystal Fountain Banquet Hall.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, θα επισκεφτεί το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα 20 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές τους έρχονται στον Καναδά στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου credit θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές από την Ελλάδα και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σημαντικά αυτά θέματα. Θα προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, το Σάββατο, 23 Μαρτίου.
ΘΕΑΤΡΟ: To Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Απριλίου, το θέατρο Νεφέλη θα παρουσιάσει το έργο του Α. Βαλαωρίτη «Ο Φωτεινός». Οι παραστάσεις αυτού του σημαντικού έργου θα δοθούν στο «Music Hall» στην Danforth. Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας τόσο για το Gala όσο και για το θέατρο από τα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας (τηλέφωνο 416-4252485).
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Οι εγγραφές για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αμέσως με το Γραφείο Παιδείας της Κοινότητας ή μιλήστε με το διευθυντή του σχολείου σας.
Μήνυμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης για τους Έλληνες από την Ισπανία
Πριν από μερικές μέρες
δημοσιεύσαμε ένα βίντεο που δημιούργησαν καθηγητές και φοιτητές κλασσικών
σπουδών από το πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία, με τίτλο Gracias Grecia. Το βίντεο αυτό έκανε το γύρο του κόσμου και
συγκίνησε όχι μονάχα τους Έλληνες αλλά και όλους τους λάτρεις του ελληνικού
πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Οι συντελεστές του βίντεο, έδωσαν συνέντευξη στο Ellines.com, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους
θεώρησαν αναγκαίο να εκφράσουν τα φιλελληνικά τους αισθήματα με αυτό τον τρόπο
και μεταφέροντας για μια ακόμη φορά την αγάπη και το θαυμασμό τους για το
ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό λαό που
αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια αυτή την εποχή τις συνέπειες μιας μεγάλης
οικονομικής κρίσης. Αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτή τη συνέντευξη που παρουσιάζει με
απλό τρόπο αυτό που εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες δυσκολευόμαστε πολλές φορές να
αντιληφθούμε: στα μάτια της ανθρωπότητας και κυρίως στον κόσμο των γραμμάτων
και των επιστημών, είμαστε οι συνεχιστές ενός πολιτισμού που εξακολουθεί να
χαρίζει τα φώτα του σε όλους. Η λάμψη του ελληνικού πνεύματος μπορεί να δείξει
το δρόμο της μελλοντικής μας πορείας.
Labels:
CULTURE,
GREECE,
GREEK LANGUAGE,
GREEK HISTORY
Subscribe to:
Posts (Atom)