Sep 3, 2010

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010- 2011 ( HAVE NO FEAR, THE GREEK SCHOOL IS HERE )

Αγαπητοί μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί μας,

Σας καλωσορίζουμε στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Μαζί θα συνεργαστούμε και φέτος για να δώσουμε τη δυνατότητα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας να γνωρίσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα μέσα από τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στη διεύθυνση 30 Thorncliffe Park Drive. Για κάθε πληροφορία σχετική με τα προγράμματά μας και τη διδασκαλία και μάθηση της ελληνικής γλώσσας στον Καναδά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 416-4252485 ή με e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση education@greekcommunity.org. Επίσης μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα τα νέα από το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας στην ιστοσελίδα μας www.greekcommunity.org καθώς και στο ιστολόγιο του Τμήματος Παιδείας http://greekcommunityschools.blogspot.com/ όπου θα βρίσκετε ανακοινώσεις και νέα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.Φροντίστε να μας δώστε τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις (e-mails) την ημέρα των εγγραφών για να λαμβάνετε όλη τη χρονιά τα ενημερωτικά μας δελτία ( newsletters)


ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Για το πρόγραμμα Credit που θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο στα σχολεία G.S. Henry Academy ( περιοχή Don Mills &York Mills) και Eastern Commerce C.I ( περιοχή Danforth & Donlands)
οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να κάνετε τις εγγραφές σας καθημερινά 9-5 στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο ( 30 Thorncliffe Park Drive). Ομαδικές εγγραφές θα γίνουν στον ίδιο χώρο το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 9-2 και στα σχολεία την πρώτη ημέρα των μαθημάτων στις 18 Σεπτεμβρίου από τις 8:30 το πρωί. Σας ενημερώνουμε ότι για το πρόγραμμα credit δεν θα γίνονται δεκτές εγγραφές νέων μαθητών μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν προβλεφθεί ορισμένες αλλαγές για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε στα σχολεία σας.Μεταξύ αυτών είναι:

- Υποχρεωτικές εξετάσεις Ελληνομάθειας (στο πρώτο επίπεδο ) για τις μαθήτριες και τους μαθητές της 9ης τάξης .Οι επιτυχόντες των εξετάσεων, που θα γίνουν το Μάιο στην Ελληνική Κοινότητα, θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος. Στις εξετάσεις μπορούν όπως κάθε χρόνο να συμμετάσχουν και όσες/οι επιθυμούν να λάβουν τα σχετικά πιστοποιητικά στο 1ο, 2ο,3ο και 4ο επίπεδο.

- Φροντιστήρια σε όλα τα μαθήματα του πρωινού σχολείου.Στην Ελληνική Κοινότητα θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος φροντιστηριακά τμήματα.Έμπειροι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε δημόσια και ιδιωτικά ημερήσια σχολεία θα αναλάβουν να βοηθήσουν τους μαθητές που χρειάζονται ενίσχυση σε μαθήματα όπως: English, Μath, Sciences, French etc. Θα οργανωθούν ολιγομελή τμήματα που θα λειτουργήσουν απογευματινές ώρες στα Πολιτιστικά Κέντρα της Ελληνικής Κοινότητας ( Άγιο Δημήτριο, Παναγία και Άγιο Ιωάννη).Θα λάβετε μέσα στις επόμενες μέρες ταχυδρομικά σχετική αίτηση μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Κοινότητας. Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί και να δοθεί στα Ελληνικά σχολεία ή στα Γραφεία της Κοινότητας.

- Προγράμματα Ελληνικών για Νέους , Ενηλίκους καθώς και μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών.Τα προγράμματα αυτά θα λειτουργήσουν στα Πολιτιστικά Κέντρα ( στον Άγιο Δημήτριο κάθε Πέμπτη και στον Αγιο Ιωάννη κάθε Σάββατο). Μπορούν να τα παρακολουθήσουν νέες και νέοι που δεν φοίτησαν συστηματικά σε ελληνικά σχολεία σε μικρές ηλικίες καθώς και οποιοδήποτε ενήλικος        ( το πρόγραμμα απευθύνεται και σε άτομα που δεν έχουν ελληνική καταγωγή)

Επιπλέον με τη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ( πάρτι-χορούς, αγώνες, εκδρομές) για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε στη διάρκεια του χρόνου.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους !

To Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο σας εύχεται ολόψυχα:

«ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΟΔΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

No comments:

Post a Comment