Jun 17, 2010

ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΟΤΕ!


Μια μεγάλη χαρά σε όλους τους 'Ελληνες φιλάθλους και ειδικά στους ομογενείς έδωσαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας. Αγωνιζόμενοι στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στη Νότια Αφρική, οι Έλληνες διεθνείς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, στην ιστορία του Μουντιάλ , και κράτησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, με βαριά κληρονομιά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004, δεν ξεκίνησε τους αγώνες της στην τελική φάση του παγοσμίου Κυπέλλου, με το δεξί. Στον πρώτο της αγώνα, ηττήθηκε, με 2-0 από τη Νότια Κορέα, μετά από μια μέτρια εμφάνιση και έδειξε ότι δύσκολα θα καταφέρει να χαρίσει συγκινήσεις στην δεύτερή της συμμετοχή στα τελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής. Όμως μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα του περασμένου Σαββάτου, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία ανασυντάχθηκαν και εμφανίστηκαν απέναντι στη Νιγηρία με ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Από νωρίς σήμερα στο Τορόντο εκατοντάδες αυτοκίνητα με ελληνικές σημαίες έκαναν την καθιερωμένη τους βόλτα πριν το παιχνίδι στους δρόμους της πόλης. Οι περισσότεροι και φανατικότεροι ομογενείς φίλαθλοι κατέληξαν στην Danforth, στα ελληνικά καταστήματα όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.Όλοι περίμεναν τη νίκη και παρά το γρήγορο- και πάλι- γκολ των αντιπάλων υπήρχε η πίστη ότι αυτή την φορά θα τα καταφέρουμε.Με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον Βασίλη Τοροσίδη, η Ελλάδα ανέτρεψε το σκορ επικρατώντας τελικά με 2-1.

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.





Οι Έλληνες, που αναζητούν ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τα γαλανόλευκα χρώματα, βγήκαν στους δρόμους , και φώναζαν συνθήματα υπέρ της εθνικής.Μεγάλη η χαρά όλων, κυρίως αυτών που τις προηγούμενες μέρες είχαν ακούσει τα πειράγματα και τα αρνητικά σχόλια των άλλων φιλαθλων μετά την ήττα από τους Κορεάτες.
Πρωταγωνιστές στο γλέντι οι νέοι που ήταν ντυμένοι με τη φανέλα της εθνικής και δεν σταματούσαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Εικόνες όμορφες, συγκινητικές που δείχνουν ότι ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει να μας δίνει χαρές, που τόσο τις έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.

Επόμενος αντίπαλος είναι η Αργεντινή των μεγάλων αστέρων ( Μέσσι, Μιλίτο,Τέβες κλπ).Με νίκη περνάμε στην επόμενη φάση.Με ισοπαλία όλα παίζονται. Υπομονή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και ευχή όλων να μας δοθεί άλλη μια αφορμή για να πανηγυρίσουμε.

GREECE-NIGERIA 2-1: post-game analysis CBC
ΕΛΛΑΣ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1 :  Η ανάλυση του αγώνα στα ελληνικά

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Καλή επιτυχία στην εθνική μας που είναι η αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων...

No comments:

Post a Comment