May 14, 2010

Μαρία Φραγγεδάκη: Μια δυναμική Ελληνοκαναδή στο δρόμο για το Δημαρχείο


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Τορόντο η απόφοιτος του σχολείου μας!

Στο σχολείο μας βρέθηκε πρόσφατα, αποδεχόμενη πρόσκληση του Συμβουλίου Γονέων, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για την περιοχή του East York ( Ward 29) Μαρία Φραγγεδάκη.

Η νέα πολιτικός φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την περιοχή του Greektown στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα γίνουν το Φθινόπωρο και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση γνωριμίας της Μαρίας με τους γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές του «Αριστοτέλη»-Eastern site, παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η ίδια υπήρξε στο παρελθόν μαθήτρια του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σχολικό Συμβούλιο, οι γονείς ενημέρωσαν την κα Φραγγεδάκη για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως το περιβάλλον, η εγκληματικότητα, οι χώροι στάθμευσης, οι συγκοινωνίες αλλά και ζητήματα ομογενειακού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την περιοχή της Danforth  που είναι το εμπορικό κέντρο της παροικίας και ο χώρος όπου διοργανώνονται οι εθνικές μας παρελάσεις και η δημοφιλέστερη ελληνικού ενδιαφέροντος εκδήλωση στον κόσμο (εκτός Ελλάδας), το περίφημο Taste of the Danforth.

Μαθήτριες και μαθητές του «Αριστοτέλη» συγκέντρωσαν τις δικές τους ερωτήσεις για την υποψήφια δημοτική σύμβουλο στις οποίες και απάντησε με προθυμία και σε άψογα ελληνικά:

Μαρία, μίλησε μας λίγο για τον εαυτό σου; Που γεννήθηκες , πού πήγες σχολείο, σε ποια γειτονιά μεγάλωσες;

 Ονομάζομαι Μαρία Φραγγεδάκη, είμαι Ελληνίδα με κρητική καταγωγή, είμαι παιδί της παροικίας γεννημένη και μεγαλωμένη στην γειτονιά της Danforth. Πήγα σε 3 διαφορετικά σχολεία της περιοχής (δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο) και στην συνέχεια φοίτησα στο πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή σου μέχρι σήμερα, το γεγονός ότι μεγάλωσες με ελληνικές αρχές και πήγες σε ελληνικό σχολείο;

Με βοήθησε πολύ ως άνθρωπο το γεγονός ότι μεγάλωσα με ελληνική κουλτούρα, με ήθη και έθιμα και με πειθαρχία αφού βγήκα στην κοινωνία ένας ισσοροπημένος άνθρωπος με πολλές προσδοκίες για την ζωή.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου…μου άρεσε η πολιτική. Με γοήτευε η σκέψη του να συμμετέχω στις προσπάθειες για την καλυτέρευση των οικονομικών και πολιτικών θεμάτων καθώς και για την καλύτερη προσέγγισή τους στον κόσμο. Δύο σημαντικοί τομείς που ο ένας έχει μεγάλη επίδραση στον άλλο, δύο σημαντικοί τομείς που καθορίζουν την ζωή μας.

Γιατί κατεβαίνεις ως υποψήφια στην περιoχή του East York; Πιστεύεις ότι θα διατηρηθεί ο ελληνικός χαρακτήρας της Danforth που είναι το κέντρο της ελληνικής παροικίας;


Έθεσα υποψηφιότητα σε αυτήν την περιοχή διότι όπως προείπα έχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει εδώ και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Έλληνας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τορόντο να μεταφέρει τα προβλήματα των Ελλήνων. Θέλω να πιστεύω πως θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμη ο ελληνικός χαρακτήρας στην Danforth όμως πρέπει να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι μας γι' αυτό!
Δεν ξέρω αν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, όμως οι άνθρωποι της περιοχής έχουν μικρά προβλήματα με μεγάλη σημασία. Αυτά τα προβλήματα είναι που θέλω να ακουστούν στο Δημαρχείο.

Ποια θεωρείς ως τα σοβαρότερα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα στο Τορόντο ;

Η δημόσια συγκοινωνία πιστεύω πως είναι ένα από τα προβλήματα που απασχολεί πολλούς πολίτες. Ίσως χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική ενίσχυση από την επαρχιακή κυβέρνηση ώστε να βοηθηθούν πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά στους δρόμους επί ώρες.
Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα νομίζω ότι αντιμετωπίζει το περιβάλλον μας. Η ατμόσφαιρα μας είναι ιδιαίτερα μολυσμένη και γι' αυτό θα έπρεπε όλοι μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

 Σε όσες και όσους σε εμπιστευτούν για να εκπροσωπήσεις την περιοχή στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, τι μπορείς να υποσχεθείς;

Νομίζω πως αυτή την στιγμή το μόνο που μπορώ με σιγουριά να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε να υπερασπιστώ ότι έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα οι ομογενείς μας και όσα με κόπο συντηρούνται σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Θα αγωνιστώ μαζί με τους πολίτες για να ζήσουμε όλοι σε μια ανθρώπινη πόλη με συνθήκες που θα βελτιώνονται διαρκώς ώστε να εξασφαλίσουμε ένα βιοτικό επίπεδο για μας και τα παιδιά μας ανάλογο των προδοκιών μας

Ποιες συμβουλές θα έδινες στα παιδιά που φοιτούν σήμερα στα ελληνικά σχολεία;

Θα ήθελα να συμβουλέψω τα παιδιά των ελληνικών σχολείων να συνεχίσουν να φοιτούν για να κρατήσουν κι αυτοί με την σειρά τους τις ελληνικές τους γνώσεις καθώς και την ελληνική μας κουλτούρα – τα ήθη και τα έθιμά μας! Να αποκτήσουν όνειρα και στόχους και να κάνουν ότι μπορούν για να τα πραγματοποιήσουν. Αυτό έκανα κι εγώ και σήμερα βρίσκομαι ένα βήμα πρίν την πραγματοποίηση του δικού μου στόχου και ονείρου!


Καλή επιτυχία Μαρία!

 Χρήσιμες συνδέσεις:
 Πληροφορίες για τη Μαρία Φραγγεδάκη

Η λίστα με τα ονόματα όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Τορόντο στις εκλογές του 2010

Το Ward 29: H περιοχή του πρώην East York

No comments:

Post a Comment