Nov 15, 2012

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

0 comments
Για δωρεάν πρόσβαση σε εκατοντάδες έργα Ελλήνων λογοτεχνών, επισκεφτείτε την "Ανοιχτή Λογοτεχνία", (OpenBook). Διηγήματα, μυθιστορήματα, ποίηση ακόμη και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θέλουν να εξασκηθούν στην κατανόηση της γλώσσας μέσα από τη λογοτεχνία.
Σε αυτό τον ιστότοπο θα βρείτε και συνδέσμους (links) με πολλές ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ( 24 γράμματα, Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού κλπ) για να διαβάσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
                               

Nov 7, 2012

Παρουσίαση Πανεπιστημιακών

0 comments
Με ιδαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του σχολείου μας, παρακολούθησαν την παρουσίαση-ενημέρωση εκπροσώπων της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Πανεπιστημιακών του Οντάριο σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην επαρχία μας.Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριες Παναγιώτα Κλέντρου (Πανεπιστήμιο Brock-Τμήμα Κινησιολογίας), Χριστίνα Χρηστάρα (Πανεπιστήμιο Τορόντο-Τμήμα Πληροφορικής) και Τίνα Μαρτιμιανάκη (Πανεπιστήμιο Τορόντο-Τμήμα Παιδιατρικής),οι οποίες απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή σπουδών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Οντάριο. Παραθέτουμε την σχετική παρουσίαση στα αγγλικά κι επισημαίνουμε ότι οι μαθητές και γονείς που ζητούν πληροφορίες για θέματα σχετικά με πανεπιστημιακές σπουδές μπορούν να απευθύνονται στους Ελληνοκαναδούς καθηγητές.Οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης ΗCAAO (The Hellenic Canadian Academic Association of Ontario)

Φωτογραφίες από την παρέλαση

0 comments
Ο καιρός μάς τα έκανε μούσκεμα αλλά αυτό δεν εμπόδισε και φέτος τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, μαζί με αρκετούς γονείς να δώσουν το "παρών" στην καθιερωμένη εθνική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Παρά τη βροχή και το κρύο, η λεωφόρος Danforth ντύθηκε στα γαλανόλευκα και υποδέχθηκε τους εκπροσώπους παροικιακών φορέων, σχολείων, εθνοτοπικών συλλόγων και ομογενειακών οργανισμών  που παρέλασαν με μεγάλη υπερηφάνια, τιμώντας τους ηρωικούς μας προγόνους και θυμίζοντας στους Καναδούς συμπολίτες τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σημειώνουμε πως το Τορόντο είναι μια από τις ελάχιστες-ίσως και η μοναδική ελληνική παροικία- όπου πραγματοποιούνται ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια παρελάσεις και για τις δυο εθνικές μας γιορτές. Χρόνια Πολλά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 25 Μαρτίου.