Sep 22, 2012

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στο Τορόντο

0 comments


Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε πρόσφατα στο Τορόντο στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου TIFF  το οποίο οργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη  στην πόλη μας.
Η ταινία της ελληνικής συμμετοχής στο φετεινό φεστιβάλ ήταν το “God loves caviar  στην οποία λαμβάνουν μέρος καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως Catherine Deneuve, Sebastian Koch κα.

Το φιλμ αναφέρεται στη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός Έλληνα πειρατή ο οποίος έζησε στη Ρωσία, πλούτισε και επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης.
Ο σκηνοθέτης θεωρεί το Βαρβάκη πρότυπο των Ελλήνων της Διασποράς. Των Ελλήνων που σαν άλλοι Οδυσσέες αφήνουν τη μητέρα πατρίδα και επιστρέφουν μετά από χρόνια, συχνά σοφότεροι και ίσως πλουσιότεροι για να βοηθήσουν στη γη  των προγόνων.
Το “God loves caviar” είναι η τρίτη συμμετοχή του Γ. Σμαραγδή στο TIFF. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες Cavafy (1996) και El Greco (2008).H ταινία προβλήθηκε  από την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου ως  και το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί τον Οκτώβριο.Να σημειώσουμε ότι κατά την παραμονή του στο Τορόντο ο κ. Σμαραγδής συμμετείχε σε εκδηλώσεις της παροικίας και συνατήθηκε με στελέχη της στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Sep 6, 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

0 comments
Για την ενημέρωση γονέων και μαθητών του σχολείου "Aristotele's credit" ανακοινώνουμε ότι τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στα σχολεία Eastern Commerce και  GS Henry.Την ημέρα αυτή θα γίνονται και εγγραφές, τόσο στα δυο σχολεία όσο και στο Πολυμενάκειο (30 Thorncliffe Park Drive). Mόνο για το Σάββατο αυτό τα μαθήματα  θα ολοκληρωθούν στις 11.
Για τους μαθητές της 9ης και 10ης που θέλουν να παρακολουθήσουν το απογευματινό τμήμα στο Πολυμενάκειο, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου (3:45 μ.μ.)

 ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ